Afløserne for Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er fundet til de kommende Afdeling Q-film

Afløserne for Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares er fundet til de kommende Afdeling Q-film
Ulrich Thomsen (Foto: Jasper Spanning)

Med storhittet ‘Journal 64’ kom den sidste af Zentropas succesfulde Jussi Adler-Olsen-filmatiseringer med Nikolaj Lie Kaas og Fares Fares i hovedrollerne som Carl Mørck og Assad, der opklarer glemte sager i kælderdybets Afdeling Q.

Det har ikke været nogen hemmelighed, at Adler-Olsen har været utilfreds med Zentropas take på sit krimiunivers, og efter kontrakten på fire film er rettighederne til de næste bøger i serien gået videre.

Nu er det så blevet offentliggjort, hvem der overtager de to hovedroller, og det bliver et spændende miks af en gammel kending og et mere friskt navn i dansk filmsammenhæng. Ulrich Thomsen skal således spille den surmulende Mørck, mens Zaki Youssef indtager rollen som hans velvillige makker i den kommende ‘Marco Effekten’, som skal instrueres af ingen ringere end ‘Under sandet’-instruktør Martin Zandvliet for Nordisk Film og skrives af Anders August, der også skrev instruktørens ‘Dirch’ og ‘Applaus’.

Et af Jussi Adler-Olsens kritikpunkter mod castingen af Lie Kaas var i sin tid, at skuespilleren var for ung til at spille Carl Mørck. Og Ulrich Thomsen er da også ni år ældre end kollegaen. Der er næppe nogen tvivl om, at Adler-Olsen denne gang har givet sin accept.

Zaki Youssef kunne senest ses i en hovedrolle i ‘Danmarks sønner’, men har i mange år været en interessant figur på både musik- og teaterscenen. Med ‘Marco Effekten’ får han dog efter alt at dømme sit helt store gennembrud.

Den nye Afdeling Q-film er sat til premiere i oktober 2020. Det bliver den første af hele seks nye film i serien. Jussi Adler-Olsen er lige nu på vej med sin bog nr. 8, ‘Offer 2117’, som udkommer 14. juni.

Læs også: Anmeldelse af ‘Journal 64’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af