’Chernobyl’ slår ’Breaking Bad’ af pinden som bedst vurderede tv-serie på IMDb

’Chernobyl’ slår ’Breaking Bad’ af pinden som bedst vurderede tv-serie på IMDb
Jarred Harris og Stellan Skarsgård i 'Chernobyl'.

I mandags løb den sidste episode af HBO-serien ’Chernobyl’ over skærmen. En serie, der på blot fem afsnit har høstet roser vidt og bredt – og i særdeleshed blandt IMDb-brugerne. Her har serien nemlig netop slået ’Breaking Bad’ af pinden og indtaget førstepladsen som den bedst vurderede tv-serie.

Omkring 150.000 brugere har vurderet dramaserien, hvilket har resulteret i en gennemsnitskarakter på 9,7 ud af 10. Således er storfavoritten ’Breaking Bad’ forvist til en andenplads med sin 9,5-karakter – fulgt af ’Planet Earth II’ (9,5), ’Band of Brothers’ (9,5), den originale ’Planet Earth’ fra 2006 (9,4), ’Game of Thrones’ (9,3) og ‘The Wire’ (9,3).

’Chernobyl’ dramatiserer atomkatastrofen i 1986 på Tjernobyl-kraftværket i Ukraine (i det daværende Sovjetunionen) med Stellan Skarsgård, Jared Harris og Emily Watson i hovedrollerne. Serien er skabt, skrevet og produceret af Craig Mazin (’The Huntsman: Winter’s War’), mens Johan Renck står for instruktionen. Renck er primært kendt for sine musikvideo-instruktioner og for sin egen musik, men har desuden også instrueret tre afsnit af ’Breaking Bad’ – og kan således blære sig med at have en finger med i spillet på både første- og andenpladsen på listen.

Læs anmeldelse: ‘Chernobyl’: HBO-serie om autentisk atomkraftulykke har flere trumfkort i ærmet

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af