Rygterne om ‘Den Korte Radioavis’ død er stærkt overdrevne

Rygterne om ‘Den Korte Radioavis’ død er stærkt overdrevne
Frederik Cilius som Kirsten Birgit Schiøtz Kretz Hørsholm og Rasmus Bruun som Rasmus Bruun i 'Den Korte Radioavis'.

I torsdags kunne Netavisen Pio berette, at ‘Den Korte Radioavis’-duoen Frederik Cilius og Rasmus Bruun er i »intense forhandlinger med DR Drama« om at lave en tv-serie. »Dermed er makkerparret på vej væk fra Radio24syv«, lød det.

I går fulgte Berlingske så op med en artikel, der først blev lagt på nettet med overskriften »Slut med ‘Den Korte Radioavis’: Det skal satireduo lave på DR«. Siden blev første del af overskriften så lavet om til »Nyt kapitel begynder for duoen bag Den Korte Radioavis«.

Nyheden vakte sorg blandt fans af det omdiskuterede satireprogram og jubel blandt dem, der mener, at Kirsten Birgit & co. for længst har overskredet deres besøgelsestid.

Men i disse tider, hvor alle vejer på en vægtskål, hvad der er sandt og falskt, så lad mig da lige mane til besindelse med et: Ro på!

For hvad ved vi egentlig om den kommende serie?

Vi ved, at den skal produceres af Meta Louise Foldagers SAMS Productions, som også producerede Mads Brüggers ‘Sankt Bernhards Syndikatet’, hvori Cilius og Bruun spillede hovedrollerne. Og vi ved, at det er Adam Price, der er den drivende forfatter bag.

Da forhandlingerne stadig er i gang, er det alt, hvad de involverede vil sige. Og det betyder også, at der absolut ingen grund er til at tro, at dette projekt i sig selv er beviset på ‘Den Korte Radioavis’ død. For hvis Cilius og Bruun blot skal spille hovedrollerne i serien, kan der være tale om, at de skal rive ikke meget mere end en måned ud af kalenderen og dermed bare sender ‘Den Korte’ på ferie, som de i øvrigt også gjorde, da de skulle optage ‘Sankt Bernhard Syndikatet’ i Kina (en film, de heller ikke havde andet at gøre med, end at de indtog rollerne), og da de lavede deres teaterstykke ‘Det skide show’ sidste år.

Vi ved endnu ikke, om Cilius og Bruun skal være med til at skrive den kommende serie i fællesskab med Adam Price, men jeg har svært ved at se det for mig – skal Cilius og Bruun lave deres egen serie, vil det undre mig, hvis de ønsker at have en forfatter over sig. Mit bedste bud er derfor, at det kun er deres skuespiltalent, de stiller til rådighed her, og foreløbigt er der intet, der tyder på, at de flytter permanent tilbage til DR, hvor de i øvrigt begge startede karrieren som en del af Talentholdet. De vil såmænd blot komme på en freelancekontrakt med et privat produktionsselskab, der har en aftale med DR, ikke andet.

Dermed selvfølgelig ikke sagt, at fremtiden for ‘Den Korte Radioavis’ ikke er oppe i luften, for Radio24syv lukker som bekendt på FM-båndet 31. oktober, og det er uvist, om Cilius og Bruun er interesseret i at »sutte den op fra DAB«, som Kirsten Birgit siger.

Det står dog allerede fast, at Kirsten Birgit ikke dør lige foreløbigt. Fra 5. marts vender hun nemlig tilbage på teaterscenen i Cilius og Bruuns nye opsætning, ‘Sommeren på Birgitø’.

Så generelt må man gøre det klart: Rygterne om ‘Den Korte Radioavis’ død er stærkt overdrevne.

Læs også: Ja, jeg tror på nogle af de ting, Kirsten Birgit siger i ‘Den Korte Radioavis’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af