Steven Spielberg skal instruere ny gyserserie, der kun kan ses i mørke

Steven Spielberg skal instruere ny gyserserie, der kun kan ses i mørke
Steven Spielberg under Oscar-uddelingen i 2016. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Det er efterhånden længe siden, at Steven Spielberg har beskæftiget sig med horrorgenren, men allerede med gennembruddet ‘Jaws’ beviste instruktøren, at han er en mester til at sende iskolde gys ned ad ryggen på publikum.

Nu er det annonceret, at den Oscar-vindende instruktør vender tilbage til genren med en gyserserie, der går under arbejdstitlen ‘Spielberg After Dark’, idet den kun kan ses i mørke. Serien er sat til at udkomme på den nystartede streamingplatform Quibi, der lanceres i 2020.

Quibis direktør Jeffrey Katzenberg fortæller til The Hollywood Reporter: »Spielberg kom ind og sagde: ‘Jeg har en super uhyggelig historie. Men jeg ønsker kun, at folk skal se den omkring midnat. Det er en creepy idé, men når folk ser den, skal den være endnu mere uhyggelig’«.

Udover ovenstående er det endnu småt med information omkring serien. Efter planen skal ‘Spielberg After Dark’ løbe over 12 til 14 korte afsnit af syv til 10 minutters varighed. Quibi henvender sig nemlig udelukkende til mobile afspillere som smartphones og tablets og tjenestens format er derfor to til fem timer lange »film«, der deles op i korte afsnit på under 10 minutter, man kan se på farten.

Startup-virksomheden har udviklet en speciel Smartphone-teknologi, der trækker på afspillerens geografiske placering og gør, at ‘Spielberg After Dark’ udelukkende vil kunne streames efter solnedgang og inden solopgang det sted, brugeren befinder sig.

Quibi bliver efter planen lanceret 6. april 2020 i Nordamerika. Steven Spielberg er et af mange store Hollywood-navne, der forventes at producere for platformen. Tjenestens produktionsbudget ligger på svimlende 1 milliard dollars og yderligere 460 millioner dollars i marketingbudget i det første år.

Quibi planlægger at præsentere otte eksklusive »super-premium« film klippet op i det korte format, når platformen lanceres – herunder ‘Spielberg After Dark’. Herefter præsenteres yderligere 26 flagskibstitler i løbet af platformens første år.

Ræsonnementet bag platformen er, at de gængse streamingtjenester som Netflix og HBO hovedsageligt bliver brugt via fjernsyn. Angiveligt er det kun omkring 10 procent, der ser indhold fra eksempelvis Netflix via deres Smartphones eller tablets. Det betyder med andre ord, at Quibi bliver den eneste digitale platform, der udelukkende fokuserer på indhold til mobile afspillere.

Det vides endnu ikke, hvornår Quibi lanceres globalt. Spielberg arbejder i øjeblikket på et remake af ‘West Side Story’ og et reboot af hans egen 80’er-antologiserie ‘Amazing Stories’ for Apple Tv+.

Læs også: Steven Spielberg går i Oscar-krig mod Netflix – men han har en tabersag

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af