Claes Bang og 10 andre danskere indlemmet i Oscar-akademiet – se listen

Claes Bang og 10 andre danskere indlemmet i Oscar-akademiet – se listen
Claes Bang i 'The Square'.

Oscar-akademiet har i disse år iværksat den største forandring af sammensætningen nogensinde. For få år siden var der blot 5.-6.000 medlemmer, og tallet steg kun langsomt, mens cirka 9.000 filmfolk i dag er med til at stemme om verdens største filmpris. Hensigten har især været at ændre ved det faktum, at langt størstedelen af medlemmerne var gamle hvide mænd.

842 medlemmer fra 59 forskellige lande er nu tilføjet Akademiet, heraf 50 procent kvinder, hvilket bringer andelen af kvinder op på 32 procent mod 25 procent i 2015. Andelen af farvede medlemmer er steget fra 8 til 16 procent i samme periode.

Også en anden minoritetsgruppe er i kraftig vækst i Oscar-akademiet: Danskerne!

Hele 11 nye danskere er nemlig i år indlemmet i den attraktive filmelite:

Claes Bang (skuespiller), Pernille Fischer Christensen (instruktør), Phie Ambo (dokumentarist), Eva Mulvad (dokumentarist), Kirstine Barfod (producer), Mette Heide (producer), Sara Stockmann (producer), Per Kirkegaard Pedersen (klipper), Rie Hedegaard (caster), Lene Seested (agent/caster) og Annett Wolf Jr. (dansk-amerikansk publicist).

Listen er ikke mindst et skulderklap til dansk dokumentar, da hele fem af de nye medlemmer kommer ud af dokumentarmiljøet som enten instruktør eller producer.

Danskerne får selskab af flere store stjerner – blandt de nye medlemmer finder man også Lady Gaga, Adele, Tom Holland, Claire Foy,  Elisabeth Moss og svenske Alexander Skarsgård.

Sidste år, i 2018, inviterede Akademiet fire nye danskere: Vibeke Windeløv (producer), Sigrid Dyekjær (producer), Steen Johannessen (klipper) og Jacob Schulsinger (klipper).

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af