Ét skud i den nye ‘Løvernes konge’ er ægte

Ét skud i den nye ‘Løvernes konge’ er ægte
Simba i Jon Favreaus 'Løvernes Konge'.

Kan Disneys nye version af ‘Løvernes konge’ kaldes en liveaction-film? Diskussionen pågår blandt filmnørder, hvoriblandt de fleste nok vil påpege, at filmen er lige så animeret som den originale tegnefilmsklassiker, blot med fager ny, fotorealistisk teknologi.

Disney brander imidlertid selv filmen som liveaction, og den er da også lavet af deres liveaction-afdeling i produktionsstaben, ligesom intet tyder på, at de vil køre den i stilling som en animationsfilm forud for Oscar-uddelingen.

Filmens instruktør, Jon Favreau, taler dog rimeligt lige ud af posen og indrømmer, at filmen er ren og skær animation, men faktisk er der ét skud i filmen, som er den skinbarlige virkelighed: Og det er det allerførste.

Favreau tweetede forleden, at der er 1490 skud i filmen lavet af animatorer og CGI-kunstnere, men at han sneg ét skud optaget i Afrika ind for at se, om nogen ville lægge mærke til det, og det er altså de allerførste billeder, der åbner introens ‘Circle of Life’.

Det er der næppe mange, der har lagt mærke til, og i den forstand må man sige, at det er mission completed for Favreau og hans hold. Vores anmelder var svært begejstret for filmen, mens jeg selv er mindre overbevist om, hvad den imponerende filmteknologi bibringer.

Publikum er uanset hvad nysgerrige – folk strømmer til ‘Løvernes konge’ i biografen både herhjemme og i USA.

Læs også: 6 stjerner til ‘Løvernes konge’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af