Halle Bailey er Disneys nye Den Lille Havfrue i kommende liveaction-film

Halle Bailey er Disneys nye Den Lille Havfrue i kommende liveaction-film
Chloe x Halle under en optræden i New York i april. Det er Halle Bailey til højre. (Foto: Nicholas Hunt/Getty Images for DVF Awards)

Mens vi venter på ‘Løvernes konge’ (dansk premiere 17. juli), er Disney godt i gang med at sammensætte castet til en af de næste film i rækken af liveaction/CGI-animinerede-remakes af deres store klassikere.

Det er netop annonceret, at rollen som Den Lille Havfrue i filmen af samme navn skal indtages af sangeren Halle Bailey, der er kendt som den ene halvdel af Chloe x Halle (den anden halvdel er hendes søster), som slog igennem på Youtube med Beyoncé-covers, før de blev opdaget af Beyoncé selv og fik en kontrakt på superstjernens Parkwood Entertainment. Søsterduoen varmede også op på Beyoncés Lemonade-tour.

19-årige Halle Bailey er dog heller ikke helt uvant foran kameraet. Hun har haft roller, siden hun var barn, og har senest haft en gennemgående rolle i ‘Black-ish’-spinoff-komedieserien ‘Grown-ish’. Det er naturligvis et markant symbol for øget mangfoldighed, at den i den gamle film hvide, rødhårede Ariel nu skal spilles af en sort skuespiller.

Bailey tilslutter sig et cast, som allerede består af Jacob Tremblay (‘Room’) og Awkwafina (‘Crazy Rich Asians’), ligesom Melissa McCarthy er rygtet til at skulle inkarnere havfruehistoriens skurk, havheksen Ursula. I instruktørstolen sidder Rob Marshall, mens ‘Hamilton’-mester Lin-Manuel Miranda skal skabe nye sange.

‘Den lille havfrue’, der første gang blev filmatiseret i 1989, er som bekendt skåret over H.C. Andersens klassiske eventyr – om end i en noget mere familievenlig disney-ficeret version.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af