Joaquin Phoenix lovprises for ‘Joker’: »Karrierens bedste præstation« med »kurs direkte mod Oscar-podiet«

Joaquin Phoenix lovprises for ‘Joker’: »Karrierens bedste præstation« med »kurs direkte mod Oscar-podiet«
Joaquin Phoenix som Jokeren i den kommenden 'Joker'.

En af årets mest imødesete film er uden tvivl Todd Phillips‘Joker’, og forventninger er kun taget til, efter at filmen for nyligt blev udtaget til den prestigefyldte hovedkonkurrenceVenedig Film Festival, såvel som til Toronto Film Festival.

Nu er der tidligt nyt om filmen, og det lyder til, at alle forventninger om en mageløs Joaquin Phoenix-præstation kommer til at blive indfriet. Programchefen for Venedig Film Festival, Alberto Barbera udtaler til Variety, at filmen »har kurs direkte mod Oscar-podiet, selvom den er gritty, mærk og voldelig. Filmen har en fantastisk vision og et kæmpemæssigt spænd. […] Det er den mest overraskende film, vi har i år«.

Barbera fortæller også, at Warner Bros oprindeligt ville give filmen premiere uden for konkurrence, hvilket betragtes som en mere sikker position – det var blandt andet uden for konkurrence, at ‘A Star Is Born’ og ‘Gravity’ havde premiere. Men Todd Phillips insisterede selv på at få en chance i konkurrencen: »Jeg er ligeglad med at løbe risikoen ved ikke at vinde. Hvorfor skulle jeg ikke være i konkurrence, når jeg ved, hvad vi sidder med på hånden?«, gengiver Barbera.

Programchefen for Toronto Film Festival, Cameron Bailey, har endvidere udtalt til Indiewire, at Phoenix giver den bedste præstation i sin karriere:

»Det er en original historie, ikke en del af den eksisterende kanon. Den tager karakteren og nogle elementer, som vi kender fra Jokerens baghistorie. Men det er en original historie, der tillader filmskaberen at gå i en ny retning. Der er nogle virkelig mørke toner over filmen, men den er rodfæstet i Joaquin Phoenix’ bedste præstation i karrieren. Jeg tror, at alle prisuddelinger kommer til at holde øje«.

Venedig Film Festival har i de seneste år opnået status som verdens vigtigste lanceringsplatformen for potentielle Oscar-film. Så lever ‘Joker’ op til de tårnhøje forventninger, er det bestemt ikke utænkeligt, at den kommer til at dominere den kommende prisssæson.

Umiddelbart lyder filmen til at gå i bedene på Christopher Nolans mesterstykke ‘The Dark Knight’, der indbragte Heath Ledger en post-hum Oscar for sit portræt af Jokeren. Filmen opnåede dog ikke nomineringer i de større kategorier som bedste film og instruktion, hvilket senere fik Oscar-Akademiet til at udvide nomineringsfelterne med adskillige pladser, så superheltefilm per automatik ikke ville blive forbigået.

Hvem ved – måske bliver ‘Joker’ den kun anden superheltefilm til at blive nomineret i bedste film-kategorien – efter ‘Black Panther’s succes sidste år – selvom det nu ikke lyder som om, den tager sit tegneserieforlæg alt for bogstaveligt.

‘Joker’ får dansk premiere 3. oktober.

Læs også: Joaquin Phoenix ser helt utrolig ud i første trailer til ‘Joker’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af