Det skal du se i biografen i august – fra Tarantino til ventet dansk gidseldrama

Quentin Tarantino troner over alle de andre, men hans ventede Hollywood-opus er langt fra det eneste tilløbsstykke i biografen den kommende måned.
Det skal du se i biografen i august – fra Tarantino til ventet dansk gidseldrama
Esben Smed i 'Ser du månen, Daniel'. (Foto: Martin Dam Kristensen)

‘Once Upon a Time in Hollywood’

Der findes næppe den filmnørd, der ikke allerede har hørt om Tarantinos niende film, hans hyldest til Hollywood i slutningen af 60’erne med DiCaprio og Brad Pitt som henholdsvis falleret westernskuespiller og dennes stuntmand og med Manson-mordene som bagtæppe. Filmen er netop åbnet i USA med flotte besøgstal og positive anmeldelser, og her på siden anmeldte vi den faktisk allerede i forbindelse med verdenspremieren på Cannes Film Festival i maj. Nu er der blot to uger til den danske premiere på årets måske mest ventede film.

Premiere 15. august

 

‘Ser du månen, Daniel’

En af årets helt store danske film kommer i form af Niels Arden Oplevs filmatisering af Puk Damsgårds bestseller om fotografen Daniel Rye, der var gidsel hos Islamisk Stat i Syrien i 398 dage. Esben Smed spiller Rye, mens Anders W. Berthelsen har en birolle i filmen, som han springer ud som medinstruktør på, og som han da også har været med til at udvikle.

Premiere 29. august

 

‘Scary Stories to Tell in the Dark’

Guillermo Del Toro har produceret denne lovende gyser om en flok teenagere, der nupper en støvet bog fra et gammelt hus. Og snart kommer bogens historier til live i filmatiseringen af Alvin Schwartz’ børnebog (!) af samme navn. Filmen er instrueret af norske André Øvredal, der i hjemlandet fik stor succes med ’Troldjægeren’ i 2010.

Premiere 8. august

 

’Toy Story 4’

Treeren om Pixars uimodståelige legetøjsfigurer var så perfekt en afrunding, at man håbede, det ville blive ved det, men heldigvis har den nye film masser af positiv buzz (!) med på vejen, og alt tyder således på, at animationsstudiet leverer vanlig tårnhøj kvalitet. ’Toy Story 4’ forener de velkendte stemmer med Tom Hanks i spidsen som Woody med nye navne som Jordan Peele og Keegan-Michael Key.

Premiere 29. august

 

‘Crawl’

Denne film kunne godt gå hen og blive sensommerens store syndige guilty pleasure. I filmen følger man en ung kvinde, der ignorerer myndighedernes råd om at evakuere en by i Florida efter en kæmpe orkan. Hun vil nemlig redde sin far, men da hun finder ham, står hun også ansigt til ansigt med en flok kæmpealligatorer, der har indtaget huset. Franske Alexandre Ajas sag ligner en underholdende kombination af katastrofefilm og gys.

Premiere 22. august

 

’Non-Fiction’

Den tidligere filmkritiker Olivier Assayas er en af Frankrigs mest anerkendte artfilm-instruktører, og hans stjerne herhjemme har aldrig været større end efter hans seneste to film, der begge har haft Kristen Stewart på rollelisten, ’Skyerne over Sils Maria’ og ’Personal Shopper’. Stewart er ikke med i hans nyeste, men det er til gengæld hovedrolleindehaveren fra førstnævnte, Juliette Binoche. Filmen handler om en redaktør og en forfatter opslugt af en tumultarisk midtvejskrise i Paris.

Premiere 22. august

 

‘Stilheden’

Argentinske Pablo Trapero slog internationalt igennem med thrillerdramaet ’Klanen’, der også fik premiere til gode anmeldelser herhjemme. Nu er han tilbage på dansk grund med ’Stilheden’ om en kvinde, der efter sin fars slagtilfælde genforenes med sin mor og søster. Kapaciteterne Berenice Bejo, Martina Guzman og Graciela Borges ses i de tre roller.

Premiere 8. august

 

’Camper 303’

En vaskeægte feelgood-film! Unge Jule opdager, at hun er gravid, og hun tager afsted i sin Mercedes 303-autocamper mod Portugal for at fortælle det til sin kæreste. Undervejs samler hun blafferen Jan op, som vil til Spanien for at opsøge sin biologiske far. Og ned gennem Europa kommer de tættere på hinanden i denne tyske romantiske komedie.

Premiere 29. august

Læs også: De 50 bedste serier de seneste 20 år

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af