’Diego Maradona’ viser os fodboldlegendens storhed og fald – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Asif Kapadias ventede dokumentarfilm om Diego Maradona ser ud til at give os en klassisk rise-and-fall-fortælling om den argentinske fodboldgud.

Diego Maradona er en af sportshistorien største ikoner. Han var med til at vinde talrige mesterskaber og blev i 1986 kåret som verdens bedste fodboldspiller. Succeskurven knækkede dog i 1991, da han blev testet positiv for doping. Maradona fik et mindre comeback ved VM i USA i 1994, men nåede aldrig op på samme niveau som før.

I den nye dokumentar kommer vi helt tæt på den tidligere verdensmesters imponerende og ofte sørgelige historie gennem interviews med medspillere og sportsjournalister samt lækkert restaurerede og aldrig før viste film- og videobidder.

Instruktør Kapadia har med sine tidligere portrætter af racerkøreren Ayrton Senna (’Senna’) og den afdøde sanger Amy Winehouse (den Oscar-vindende ’Amy’) cementeret sig som en af tidens mest anerkendte dokumentarister.

Filmen havde verdenspremiere i Cannes i foråret, hvor vores udsendte havde følgende at sige om filmen: »Man lærer måske nok mindre nyt her end med Ayrton Senna og Amy Winehouse, og spadestikket er knap så dybt – dertil peger historien i mange forskellige retninger. Men Karpadias orkestrering er så elegant og pointeret, at historien prenter sig fast«.

’Diego Maradona’ får biografpremiere herhjemme 5. september.

Læs også: De 10 bedste film vi så på årets Cannes Film Festival – rangeret

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af