Quentin Tarantino svarer igen på kritik af Bruce Lee-portræt i ’Once Upon a Time in Hollywood’

Quentin Tarantino svarer igen på kritik af Bruce Lee-portræt i ’Once Upon a Time in Hollywood’
Quentin Tarantino. (Foto: Kevork Djansezian/Getty Images)

Quentin Tarantino er langt fra enig i kritikken af den omdiskuterede scene i ’Once Upon a Time in Hollywood’. I scenen optræder martial arts-skuespilleren Bruce Lee (Mike Moh) på settet til serien ’Green Hornet’. Men dem, der kendte den afdøde kampsports-legende, kan ikke genkende skildringen af Lee som overdrevet kæphøj. Blandt andet, siger de, ville Lee aldrig have pralet med, at han sagtens kunne vinde over bokseren Muhammed Ali.

Nu tager Tarantino så bladet fra munden – og han har ikke meget tilovers for indvendingerne.

»Bruce Lee var en ret arrogant fyr. Hele måden han talte på. Det var ikke bare noget, jeg fandt på. Jeg har hørt ham sige den slags ting,« sagde instruktøren forleden til et pressemøde og fortsatte:

»Hvis folk siger, ’Han kunne aldrig finde på at sige, at han kunne banke Muhammad Ali’, tja, det gjorde han altså. Ikke bare sagde han det, men hans kone Linda Lee nævner det også i den første biografi, jeg nogensinde læste«.

Kritikken mod Tarantino er især fremsat af Lees datter, Shannon Lee. Hun har udtalt til The Wrap, at Bruce Lee i ’Once Upon a Time in Hollywood’ fremstår som »et arrogant røvhul, der var fuld af varm luft«. Også forfatteren bag biografien ’Bruce Lee: A Life’, Matthew Polly, har erklæret, at han ikke kan genkende den Bruce Lee, vi ser i Tarantinos film. Polly har revset instruktøren for ikke at være lige så respektfuld i portrættet af Lee, som han er over for andre virkelige personer i filmen.

Tarantino bakkes op af skuespilleren Mike Moh, som spiller Bruce Lee: »For det første er det en Tarantino-film. Han gør ikke tingene, som man forventer dem. Du skal forvente det uventede. Og for det andet så ved jeg, at Tarantino elsker og respekterer Bruce Lee«.

’Once Upon a Time in Hollywood’ får premiere på torsdag, 15. august.

Læs også: ’Once Upon a Time in Hollywood’ er indhyllet i kontroverser – her er de fire største kritikpunkter mod Tarantinos film

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af