Rian Johnson forsvarer sin udskældte ‘The Last Jedi’ – den ærer George Lucas’ ånd, mener han

Rian Johnson forsvarer sin udskældte ‘The Last Jedi’ – den ærer George Lucas’ ånd, mener han
Mark Hamill som Luke Skywalker i 'The Last Jedi'

Med ’Star Wars: The Last Jedi’ kan Rian Johnson bryste sig af at have skrevet og instrueret den nok mest udskammede ’Star Wars’-film til dato. Mange fans var især fortørnede over særligt ændringen i Luke Skywalkers personlighed, og at skurken Snoke ifølge dem ikke fik udnyttet sit fulde potentiale.

Rian Johnson var for nylig gæst hos Joseph Gordon-Levitt i dennes podcast ’Creative Processing with Joseph Gordon-Levitt’. Her spurgte skuespilleren (som medvirkede i Johnsons film ‘Brick’ og ‘Looper’ og tidligere har taget Rian Johnsons film i forsvar) ind til instruktørens tanker bag filmens mange uventede plotdrejninger:

»Jeg tror, at i det øjeblik, du tænker, at du ikke vil træde uden for de grænser, de originale film satte, så tænker du anderledes end de mennesker, som lavede de originale film. Med hver film trådte man uden for grænserne og skubbede karaktererne ud i nye, følelsesmæssige, men også overraskende steder«.

Rian Johnson mener altså, at hvis George Lucas og kompagni ikke have taget chancer, på samme måde som han selv gjorde i ‘The Last Jedi’, så havde de gamle film ikke været de klassikere, vi hylder dem som i dag.

»Det er derfor, de film er fantastiske. Det er derfor, de føles levende. Hvis de havde kigget på noget, som kom før og havde sagt: ’Åh, det er nok bedst ikke at gøre det, fordi det ligger uden for dit og dat’, så ville de (den oprindelige ’Star Wars’-film, red.) havde været meget anderledes«.

Der kan måske være noget om snakken i Rian Johnsons udtalelser, men det er nok ikke tilstrækkeligt til at dulme frustrationerne hos den skuffede del af fanskaren.

Næste episode i Skywalker-sagaen, som har fået titlen ’Star Wars: The Rise of Skywalker’, får premiere 18. december. Johnson selv er heller ikke færdig med ’Star Wars’-universet. Han planlægger at skrive og instruere en endnu unavngiven filmtrilogi.

Læs også: Første trailer til ‘Star Wars’-serien ‘The Mandalorian’ lover skuddueller i massevis

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af