Richard Linklater skal filmatisere anerkendt musical over 20 år – med stortalent på rollelisten

Richard Linklater skal filmatisere anerkendt musical over 20 år – med stortalent på rollelisten
Richard Linklater (Foto: (Vittorio Zunino Celotto/Getty Images))

Med den mesterlige ‘Before’-trilogi og hovedværket ‘Boyhood’ har Richard Linklater forfinet en hyperrealisme, man sjældent ser i Hollywood. Førstnævnte filmserie dropper ind i livet hos Ethan Hawke og Julie Delpys karakterer, Jesse og Celine, med ni års mellemrum og ‘Boyhood’ var filmet over ekstraordinære 12 år. Men nu er mesterinstruktøren klar til at overgå sig selv. 

Ifølge Collider skal Linklater instruere en adaption af Steven Sondheims musical ‘Merrily We Roll Along’, der skal filmes off and on over 20 år. 

Musicalen følger en succesfuld Broadway-komponist, Franklin Shepard, over to årtier, men starter bagfra, med musikeren på sit højeste, for derefter at skildre, hvordan han nåede dertil.

Filmen kommer angiveligt til at have ‘Booksmart’-stortalentet Beanie Feldstein og Ben Platt (‘Pitch Perfect’) i hovedrollerne. De har altså valgt at dedikere en anseelige mængde af deres liv til projektet, som forventes at udkomme i 2040. Til den tid er Linklater 79 år gammel. 

Instruktøren er lige nu aktuel i de amerikanske biografer med Cate Blanchett-dramaet ‘Where’d You Go, Bernadette’. Filmen skulle være et mere mainstreamdrama end vanligt og var i lang tid sat til dansk distribution. Middelmådige anmeldelser i udlandet har dog tilsyneladende fået distributøren til at droppe filmen.

Læs også: Disse film skal du streame i september – fra Zach Galifianakis’ bregner til Trine Dyrholms dronning

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af