Disse film skal du streame i september – fra Zach Galifianakis’ bregner til Trine Dyrholms dronning

Flere af forårets markante danske film rammer streamingtjenesterne i denne måned.
Disse film skal du streame i september – fra Zach Galifianakis’ bregner til Trine Dyrholms dronning
Mohammed Ismail Mohammed i 'Danmarks sønner'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Dronningen’

’Dronningen’ kan blive årets danske Oscar-nominering, og nåede du ikke at se den i biografen, kommer chancen nu fra hjemmebiografen. Med filmen viste instruktør May El-Toukhy og manuskriptforfatter Louise Kähne, hvordan man kombinerer et bredt drama med en progressiv, konsekvent tematik. Ødipus bliver vendt på hovedet i det semi-incestiøse drama om advokaten Anne, hvis perfekte Nordsjællandsliv lige så stille bevæger sig mod afgrunden, da hendes svenske lægehusbond Peters 17-årige søn flytter ind. Vores anmelder kaldte filmen et »kuldegysende fornemt studie i seksuel dominans«. Og kvitterede med fem stjerner.

Kan ses på Blockbuster fra 16. september.

 

Still fra webserien ‘Between Two Ferns’.

‘Between Two Ferns – The Movie’

Det populære Funny or Die-talkshow går til filmen med hjælpe fra Netflix. Komiker og skuespiller Zach Galifianakis har i webserien tidligere haft besøg af prominente gæster som Barack Obama, Justin Bieber og Brad Pitt. I spillefilmversionen går der rygter om, at blandt andet Keanu Reeves og Peter Dinklage tager plads mellem bregnerne, men hvordan man derudover forvandler et akavet talkshow til en hel spillefilm, skal blive spændende at se.

Kan ses på Netflix fra 20. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Scotty and the Secret History of Hollywood’

Hvis man længes efter mere Old Hollywood efter den seneste Tarantino-film, kan man glæde sig til en dokumentar om den nu 96-årige Scotty Bowers. Som ung mandlig sexarbejder fik han en fod indenfor, da han i 1946 blev samlet op af Hollywoodskuespilleren Walter Pidgeon. Efterfølgende drev han en bordellignende klub på en tankstation, hvor tidens største navne kiggede forbi til alskens seksuelle udskejelser. Udover en nultolerance overfor homoseksualitet, blev der ikke generelt talt højt om seksualitet af nogen slags filmbyen, der dengang mere end nogensinde sværgede til selvcensur og gudsfrygtig moral. Så et kig bag facaden, kan meget vel vise sig ikke kun kulørt men også væsentligt.

Kan ses på C More fra 11. september

 

‘In the Shadow of the Moon’.

‘In the Shadow of the Moon’

Selvom hele verden i år har fejret 50-året for månelandingen, er Netflix-titlen ’In the Shadow of the Moon’ blottet for astronauter. Det er derimod thriller, der rummer sci-fi-elementer. I kølvandet på succeser som ’Mindhunter’ og tjenestens to populære Ted Bundy-titler følger filmen jagten på en seriemorder, der myrder efter månens cyklus. ’Narcos’-skuespilleren Boyd Holbrook spiller politiefterforskeren på sporet af den mystiske drabsmand .

Kan streames på Netflix fra 27. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Til vi falder’

Mens vi venter på et gensyn med Dar Salim i DR-serien ’Fred til lands’, kan man se ham i en stærk rolle som den sorgramte far Adam i Samanou Acheche Sahlstrøms ’Til vi falder’. Efter Adam (Salim) og Louise (Lisa Carlehed) mister deres søn Lucas i en tragisk drukneulykke på Tenerife, vender de tilbage til øen, og vi følger parrets vidt forskellige måder at tackle den altopslugende sorg på. »En både stærk og kold film«, skrev vores anmelder i forbindelse med biografpremieren i foråret.

Kan ses på Blockbuster fra 2. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Transparent’-finale som musical

I den dobbelt Golden Globe-vindende dramedy-serie ’Transparent’ følger vi familien Pfefferman og deres udfordringer med køn og seksualitet, efter familiens patriark breakede nyheden om, at han i virkeligheden identificerer sig selv som kvinde. Nu slutter Amazon og serieskaber Jill Soloway den roste serie med et brag i form af en to timer lang musical. 

Kan ses på Amazon Prime fra 27. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Brink’

Denne politiske dokumenter tager seeren med bag facaden på den tidligere Trump-rådgiver og alt-right-frontfigur Steve Bannon. Instruktør Alison Klayman agerer fluen på væggen og følger med, når Bannon turnerer rundt for at sprede sine højrenationale synspunkter til hele verden. ’The Brink’ havde premiere på dette års Sundance Film Festival.

Kan ses på C More fra 1. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Danmarks sønner’

Ulaa Salim skabte debat, da han tidligere på året havde premiere på sin ambitiøse debutfilm, der nu rammer streamingtjenesterne. I kølvandet på et terrorangreb på Nørreport bliver de politiske fløje tegnet skarpt op, og ved det forestående folketingsvalg står den indvandrerfjendske Martin Norddahl (Rasmus Bjerg) til at blive Danmarks næste statsminister. Udover Rasmus Bjerg medvirker også Mohammed Ismail Mohammed og Zaki Youssef. Læs vores anmeldelse.

Kan ses på Blockbuster fra 16. september.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Memory: The Origins of Alien’

En overrumplende og dybdegående skabelsesberetning om Ridley Scotts ’Alien’. Alexandre O. Philippes dokumentar er fyldt ikke tidligere set materiale, heriblandt concept art fra H. R. Giger og gamle manuskripter. Titlen ’Memory’ er en reference til den originale titel på Scotts science fiction-gyser. Philippe har tidligere stået bag en anden popkultur-dokumentar, ’The People vs. George Lucas’. Læs vores anmeldelse af ’Memory: The Origins of Alien’ her.

Kan ses på Blockbuster fra 23. september.

Læs også: Trine Dyrholm nedbryder alle grænser: »Jeg vidste simpelthen ikke, om jeg kunne spille rollen hjem«

Læs også: Ulaa Salim om den sprængfarlige ’Danmarks sønner’: »Det er en antiekstrem film, selvom den fokuserer på det ekstreme«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af