Terrence Malicks roste ’A Hidden Life’ kan blive en Oscar-kandidat – se traileren

Terrence Malick har siden gennembruddet med ’Badlands’ i 1973 leveret flere mesterværker i form af ’The Thin Red Line’ og ’The Tree of Life’. Dog er hans senere output (’To the Wonder’, ’Knight of Cups’, ’Song to Song’) hurtigt gledet ud i glemslen.

Men nu er den sky amerikanske mester tilbage med ’A Hidden Life’, der har fået en sansemættet og tryllebindende trailer. Filmen havde verdenspremiere på dette års Cannes Film Festival, hvor den fik en flot modtagelse.

Malicks nyeste billedskønne epos tager os tilbage til Anden Verdenskrig. Her nægter den pacifistiske østrigske bonde Franz Jägerstätter at deltage i tyskernes krig, og han bliver derfor dømt for landsforræderi. Filmen bygger på den virkelige historie om Jägerstätter, der den dag i dag står tilbage som et symbol på modstanden mod nazismen. I ’A Hidden Life’ spilles han af August Diehl, som vi herhjemme bedst kender for sin lille, men mindeværdige rolle som Gestapo-majoren Hellstrom i Quentin Tarantinos ’Inglourious Basterds’.

Trods den generelt positive modtagelse – og rygter om, at den kan være en mulig kandidat til en Oscar-nominering – havde vores Cannes-udsendte visse forbehold: »’A Hidden Life’ varer tre timer, og det er der ingen grund til. Den gemmer på en stor film. Hvis bare den havde været lidt mindre«.

Om Malick har taget munden lidt for fuld, kan du selv se, når filmen får dansk premiere 20. januar næste år.

Læs også: Et alt for tidligt kig i krystalkuglen: Er en af disse 10 film den kommende Oscar-vinder?

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af