»Alle fucking græder«: Renée Zellweger spås kæmpe comeback og ligner en Oscar-favorit med stor ny rolle

»Alle fucking græder«: Renée Zellweger spås kæmpe comeback og ligner en Oscar-favorit med stor ny rolle
Renée Zellweger i 'Judy'.

Renée Zellweger har rejst sig som fugl føniks. At dømme på reaktionerne fra Toronto Film Festival har hun sit livs rolle i den kommende Judy Garland-biopic ’Judy’, som straks har startet en lavine af Oscar-buzz omkring skuespillerinden efter visningen på Toronto Film Festival.

I foråret var hun ellers nede at skrabe bunden med den forhadte Netflix-serie ’What/If’. En præstation fra Zellweger vores anmelder kaldte en »forstilt karikatur«.

’Judy’ er en biopic om Hollywoodstjernen Judy Garland i de sidste måneder af hendes liv. ’Judy’ er instrueret af Rupert Goold (’True Story’) og baseret på Peter Quilters stykke ’End of the Rainbow’.

Renée Zellweger kan meget vel få sin fjerde Oscar-nominering i rækken for rollen. Hun har været Oscar-nomineret for sin ikoniske rolle som Bridget Jones og for forbrydermusicalen ’Chicago’. Hun har vundet én gang for bedste kvindelige birolle i ’Cold Mountain’.

Filmen modtog i går tre minutters stående bifald efter visningen på Toronto Film Festival. At dømme på beretninger fra publikum til visningen af ’Judy’, var bifaldet exceptionelt og rollen ligeså. Janelle Riley fra Variety skrev på de sociale medier, at hun aldrig havde oplevet et lignende bifald på festivalen gennem 15 års deltagelse.

Præstationen bragte tårerne frem hos publikum, men bifaldet gav også skuespillerinden våde øjne. Hun afbrød selv klapsalverne, som muligvis kunne have fortsat længere. Adskillige reportere i salen ytrede deres begejstring på Twitter, hvor man kan se videoer af bifaldet.

»Alle fucking græder og ’Judy’ er en opløftende følelsesmæssig lussing af et comeback for dens stjerne« lød det fra Entertainment Weeklys Joey Nolfi.

Buzzfeeds Adam B. Vary kaldte portrættet for »betagende, betagende, betagende (…). Jeg er et vrag. Hun er fantastisk. Det kan ikke overdrives«.

’Judy’ har dansk biografpremiere 24. oktober.

Læs også: Renée Zellweger bejler til en Oscar i første teaser til biografifilmen ‘Judy’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af