Brad Pitt taler ud om dengang han truede Harvey Weinstein på livet

Brad Pitt taler ud om dengang han truede Harvey Weinstein på livet
Brad Pitt ved en 'The Lost City Of Z'-premiere i 2017. (Foto: Rich Fury/Getty Images)

Brad Pitt er i disse dage travlt optaget af at promovere sin nyeste film, rum-eposset ‘Ad Astra‘, hvilket indebærer, at pressen endelig har mulighed for at stille spørgsmål til verdensstjernen, som indtil tidligere på året havde holdt sig ude af rampelyset i mere end to år.

CNN-journalisten Christiane Amanpour benyttede lejligheden til at spørge ind til en årtier gammel episode, hvor Brad Pitt truede den forhenværende filmmogul Harvey Weinstein på livet. For lidt over et år siden kom det nemlig frem, at Pitt i 1995 havde taget sin daværende kæreste, skuespilleren Gwyneth Paltrow, i forsvar, efter hun fortalte ham, at Weinstein havde udsat hende for sexchikane til et arbejdsmøde på hans hotelværelse.

Pitt konfronterede Weinstein til en premiere på ‘Hamlet’ med ordene: »Hvis du nogensinde får hende til at føle sig utilpas igen, slår jeg dig ihjel«, hvilket han i dag kalder en ren instinktiv handling:

»På det tidspunkt var jeg bare en dreng fra Ozark-bjergene på legepladsen, og det var sådan, vi konfronterede ting. Jeg ville bare sikre mig, at der ikke ville ske yderligere, for Paltrow skulle lave to film mere med Weinstein. Jeg synes, det interessante er, at vi… Hollywood særligt, men på arbejdspladser generelt… Mænd og kvinders dynamik er ved at blive kalibreret. Kalibreret på en god måde, som er på høje tid. Jeg synes, det er en vigtig historie at fortælle«.

Ifølge Gwyneth Paltrow havde Weinstein inviteret hende op til sit hotelværelse for at arbejde på hendes rolle i producentens filmatisering af ‘Emma’. Mødet tog dog en drejning, da produceren begyndte at røre ved hende og antydede, at de skulle rykke ind i soveværelset.

I et interview med Howard Stern lovpriste Paltrow Brad Pitt for at komme hende til undsætning: »Det var ækvivalenten til at smide ham op mod væggen, energisk«, fortæller Paltrow i interviewet. »Han udnyttede sin berømmelse og magt til at beskytte mig på et tidspunkt, hvor jeg ikke havde berømmelse eller magt endnu. Han er den bedste«.

Læs også: Brad Pitt tog Gwyneth Paltrow i forsvar og truede Harvey Weinstein: »Jeg slår dig ihjel«

Læs også: Brad Pitt om karrierens mest selvterapeutiske rolle: »Vi har alle et indre mørke«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af