Det amerikanske militær advarer om potentiel vold og masseskyderier i kølvandet på ’Joker’-premieren

Det amerikanske militær advarer om potentiel vold og masseskyderier i kølvandet på ’Joker’-premieren
Joaquin Phoenix som Jokeren i den kommenden 'Joker'.

’Joker’ er kun på trapperne, men dens entré på det store lærred har allerede skabt massive kontroverser. Todd Philips filmatisering af Gotham-skurkens oprindelseshistorie og transformation fra underdog’en Arthur Fleck til den storsmilende Joker spreder – inden filmens premiere primo oktober – en frygt for vold blandt dets publikum, der nu har fået det amerikanske militær til at reagere.

Militæret har udsendt en advarsel om, at filmpremieren kan få konsekvenser for dets appel til såkaldte ’incel-ekstremister’ – individer, der udtrykker frustration over manglende evne til at indgå i intime forhold. Militæret bekræfter, at der i samarbejde med FBI holdes vågent øje med indlæg på sociale medier, der refererer til voldelige handlinger i relation til visninger af filmen.

Militæret skriver i advarslen (via IndieWire), at »(…) incel-ekstremister idoliserer voldelige individer som gerningsmanden bag biograf-masseskyderiet i Aurora. De idoliserer Joker-karakteren, den voldelige klovn fra Batman-serien, og beundrer fremstillingen af ham som en mand, der er nødt til at lade som om, han er glad, men til sidst giver igen imod sine tyranner«.

Masseskyderiet i Aurora, der refereres til, fandt sted i en biograf til en visning af Christopher Nolans ’The Dark Knight Rises’ i 2012. Pårørende til ofrene for skyderiet, hvor 12 mennesker blev myrdet og 70 såret, er netop gået sammen om et brev til Warner Bros., der udtrykker bekymringer for samme: »(…) som alle, der har set en tegneseriefilm, ved: ’Med store kræfter følger et stort ansvar’. Det er derfor, vi opfordrer jer til at bruge jeres massive platform og indflydelse til at gå sammen med os i vores kamp for en sikrere offentligheden med færre våben«.

‘Joker’ får dansk premiere den 3. oktober.

Læs også: Filmene, du skal se før ‘Joker’

Læs også: Joaquin Phoenix udvandrede fra interview efter kritisk ladet spørgsmål

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af