Det skal du se i biografen i oktober – fra årets mest omdiskuterede film til stærkt ventede danskere

Få det hurtige overblik over månedens mest interessante biografoplevelser.
Det skal du se i biografen i oktober – fra årets mest omdiskuterede film til stærkt ventede danskere
En forynget Will Smith i 'Gemini Man'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

 ’Joker’

Todd Phillips’ længe ventede og allerede stærkt omdiskuterede ’Joker’ fortæller oprindelseshistorien om Gotham Citys mest ikoniske plageånd. Joaquin Phoenix spiller den psykotiske standupkomiker, som gradvist transformerer sig til den ikoniske tegneserieskurk. Filmen – som vandt Guldløven i Venedig – og især Phoenix’ præstation som Jokeren har modtaget store roser og spås allerede nu Oscar-chancer.

Premiere 3. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Valhalla’

Fenar Ahmad, der debuterede med rapperhistorien ’Ækte vare’ med Gilli og brødt stort igennem med den rå gangsterhistorie ’Underverden’, kaster sig nu over den nordiske mytologi i filmatiseringen af Peter Madsens elskede tegneserier. I ‘Valhalla’ følger vi vikingebørnene Røskva (Cecilia Loffredo) og Tjalfe (Saxo Moltke-Leth), der sammen med guderne Thor (Roland Møller) og Loke (Dulfi Al-Jabouri) skal redde verden fra Ragnarok. Læs vores store interview med Fenar Ahmad her. 

Premiere 10. oktober. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Fat Front’

Kropsaktivisme har fået mere og mere opmærksomhed de seneste år. I den kommende dokumentar ’Fat Front’ giver instruktørerne Louise Detlefsen (’Hjerter Dame’) og Louise Kjeldsen ordet til en gruppe kvindelige skandinaviske kropsaktivister. For efterhånden er tykke mennesker en af de sidste samfundsgrupper, det stadig er legitimt at udskamme. Dokumentaren går meget tæt på sine hovedpersoner, som kæmper for at slippe af med vægtens skammende åg, der vejer mere end de ekstra kilo.

Premiere 10. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Kollision’

Brødrene Avaz debuterede med den fine ’Mens vi lever’ lavet helt uden for det gængse filmsystem. Nu er de parat med den svære toer, dramaet ’Kollision’. Her møder vi Leo (Nikolaj Lie Kaas) og Olivia (Cecilie Stenspil), hvis ægteskab pludselig er i ruiner efter af en tragisk hændelse. Der er lagt op til emotionel fløjkrig mellem parterne, mens deres niårige datter Liv (Karla Sigrid Wienberg Avaz) er fanget mellem de rivaliserende forældre.

Premiere 31. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ud og stjæle heste’

Norges officielle Oscar-kandidat fortæller historien om Trond (Stellan Skarsgård), der tænker tilbage på en sommer for 50 år siden. En sommer, der ændrede hans liv for altid. På rollelisten finder vi også navne som Tobias Santelmann og danske Danica Curcic. ’Ud at stjæle heste’ er instrueret af Hans Petter Moland (’Flaskepost fra P’) og er baseret på Per Petterson roste roman af samme navn. Filmens danske fotograf Rasmus Videbæk modtog Sølvbjørnen på Berlinalen 2019 for sine billeder.

Premiere 3. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’XY Chelsea’

Tim Travers Hawkins har instrueret denne dokumentarfilm om den transkønnede aktivist og tidligere soldat Chelsea Manning, som efter at have lækket fortrolige dokumenter om USA’s krige i Irak og Afghanistan blev idømt 35 års fængsel. Filmen starter, da Manning i 2017 bliver benådet af den daværende præsident Barack Obama. Vi kommer med helt tæt på hendes liv både i overgangen fra mand til kvinde og som frihedskæmper og whistleblower.

Premiere 7. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Gemini Man

Mesterinstruktøren Ang Lee (’Tiger på spring, drage i skjul’, ’Brokeback Mountain’, ‘Life of Pi’) vender tilbage til popcorn-filmen, med denne science fiction-basker, som sætter Will Smith op imod Will Smith. Henry Brogen (Smith) er en dødbringende lejemorder, som bliver forrådt af sin egen regering. Men ikke nok med det har de også sendt en yngre udgave af ham selv ud for at dræbe ham.

Premiere 10. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Blinded by the Light’

’Bend It Like Beckam’-instruktøren Gurinder Chadha har høstet kritiske roser for fortællingen om den britisk-pakistanske Javed (Viveik Kalra), der spejler sin fremmedhed i en grå London-forstad i slut-80’ernes Storbritannien i Bruce Springsteens musik. Men hans pakistanske familie bryder sig bestemt ikke om sønnens fascination af Bossen og slet ikke hans afklippede skovmandsskjorter. Filmen var det dyreste køb på årets Sundance-festival, og Indiewire har placeret den på listen over årets bedste film fra festivalen, hvor de kaldte den »storartet« og en »ekstatisk historie«.

Premiere 17. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Skin’

Jamie Bell er næsten uigenkendelig i rollen som tatoveret og skaldet nynazist med samvittighedskvaler i israelske Guy Nattivs ’Skin’. Filmen er baseret på den sande historie om nynazisten Bryon Widner, for hvem det lykkedes at bryde ud af det højreekstreme miljø, han var vokset op i. Vores udsendte på dette års Berlinale sendte fine ord efter den.

Premiere 17. oktober.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Zombieland: Double Tap’

Der har længe været snak om en efterfølger til gyserkomedien ’Zombieland’ fra 2009, men nu er det endelig omsat til virkelighed her 10 år senere. Jesse Eisenberg, Emma Stone, Woody Harrelson og Abigail Breslin vender alle tilbage som den sammenbragte familie, der kæmper for at overleve i en verden befolket af zombier. Denne gang får de selskab af Luke Wilson, Rosario Dawson og Dan Aykroyd. Ruben Fleischer, som også stod bag den første film, er tilbage i instruktørskolen.

Premiere 24. oktober.

Læs også: Første seriøse status: Hvem er Oscar-favoritterne lige nu?

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af