Megan Fox om sexchikane efter ‘Transformers’: »Jeg gik forrest i #MeToo-bevægelsen, før den opstod«

Megan Fox om sexchikane efter ‘Transformers’: »Jeg gik forrest i #MeToo-bevægelsen, før den opstod«
Megan Fox. (Foto: Rich Polk/Getty Images)

For en kort stund var Megan Fox en af 00’ernes mest mandemagasinprofilerede Hollywood-kvinder, der hovedsageligt blev hyldet for Michael Bay’ske baberoller.

Hun brød igennem i offentligheden med blockbusterhittet ‘Transformers’ og senere fulgte horrorkomedien ‘Jennifer’s Body’, hvori Fox spillede en pornoficeret highschool-studine i miniskørter, der forvandler sig til en mandedræbende alien. Dén film kan fejre 10-års jubilæum i år, men i et interview med Entertainment Tonight fortæller Fox, at hun dengang havde det decideret forfærdeligt i kølvandet på ‘Transformers’-hypen og afskyede måden, hvorpå Hollywood konstant seksualiserede hende.

»’Transformers’ var ikke bare en film, den var en del af mit liv: Hele tiden og på hvert et projekt jeg arbejdede på, og med hver en producer, jeg arbejdede med. Det nåede til et breaking point, og jeg fik et reelt psykologisk nedbrud, hvor jeg bare ikke havde lyst til at arbejde«, siger skuespilleren.

»Jeg havde ikke lyst til at blive set, eller få taget billeder, optræde i et magasin eller gå på den røde løber. Jeg ville ikke ses i offentligheden på grund af frygt og den absolutte vished, at jeg ville blive hånet eller råbt ad bare for at være ude… det var en ret mørk tid for mig«.

‘Jennifer’s Body’ fik premiere, otte år før #MeToo eksploderede, og Fox siger i interviewet, at branchen formentlig ville have lyttet mere til hende, hvis hun havde fortalt om sine oplevelser i dag. Dengang, i 00’erne, gjorde det kun alting værre for hende, når hun kritiserede Hollywoods seksualisering af kvinder.

»Jeg har det, som om jeg gik forrest i #MeToo, før bevægelsen opstod. Jeg stod frem og sagde, ‘Hey, de her ting sker for mig, og det er ikke okay’. Og alle sagde bare, ‘Nå, fuck dig. Vi er ligeglade, du fortjener det’. Folk dømte en på, hvordan man så ud og gik klædt…«, fortæller Fox, som i de senere år mest har været kendt for at medvirke i de kritikerslagtede ‘Teenage Mutant Ninja Turtles’-film.

Blandt skuespillerens kommende projekter er dramaet ‘Big Gold Brick’ med Oscar Isaac og ’10 Things I Hate About You’-instruktøren Gil Jungers komediefamiliedrama ‘Dogs Best Friend’.

Læs også: Michelle Williams fik stående bifald for sin Emmy-vindertale om ligeløn

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af