Michelle Williams fik stående bifald for sin Emmy-vindertale om ligeløn

Michelle Williams fik stående bifald for sin Emmy-vindertale om ligeløn
Michelle Williams til årets Emmy-uddeling. (Foto: Kevin Winter/Getty Images)

Michelle Williams vandt i nat sin første Emmy – for sit portræt af skuespilleren Gwen Verdon i serien ‘Fosse/Verdon‘. Hendes tale var blandt prisuddelingens mest rørende øjeblikke, og den blev mødt med både tårer og stående bifald undervejs.

En rød tråd igennem talen var hendes taknemlighed over tv-studiets ligeværdige lønningssatser for mænd og kvinder. Dermed talte hendes takketale lige ind i debatten om ligeløn, som blussede op igen tidligere på ugen med hashtagget #NotWorthLess:

»Mine chefer formodes aldrig at vide bedre end mig omkring, hvad jeg havde brug for til at gøre mit job og ære Gwen Verdon. Tusind tak til FX og Fox 21 Studios for at have støttet mig og betalt mig lige. De forstod, at når du lægger værdi i en person, giver det den person mulighed for at komme i kontakt med deres egen iboende værdi. Hvor sætter de den værdi? De sætter den i deres arbejde«.

Williams sluttede sin tale af med en opfordring til resten af branchen om at gøre det samme:

»Næste gang en kvinde, og især en farvet kvinde, fortæller dig, hvad hun har brug for til at gøre sit job, så lyt til hende, tro på hende. Fordi en skønne dag står hun måske foran dig og siger tak«.

Se den fulde tale herunder:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: ‘Game of Thrones’ og ‘Fleabag’ sejrer stort under nattens Emmy-uddeling – se hele vinderlisten

Læs også: Peter Dinklage i Emmy-vindertale: »Jeg ville gøre det igen på stedet!«

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af