Michael Madsen blev tilbudt rollen som Vincent Vega i ’Pulp Fiction’

Michael Madsen blev tilbudt rollen som Vincent Vega i ’Pulp Fiction’
Michael Madsen i 'Reservoir Dogs'.

Tarantino-fans kan glæde sig til den kommende dokumentar ’QT8: The First Eight’, der kaster lys over de første 21 år af den kultdyrkede instruktørs oeuvre. I filmen medvirker en perlerække af de skuespillere, som har medvirket i hans film, heriblandt Michael Madsen, der spillede den ikoniske rolle som Vic Vega/Mr. Blonde i Tarantinos debutfilm ’Reservoir Dogs’.

I dokumentaren fortæller Madsen for første gang selv, at han oprindeligt blev tilbudt rollen som Vincent Vega i ’Pulp Fiction’. En rolle, som i sidste ende gik til John Travolta. Men det var nu ikke, fordi Madsen ikke havde lyst:

»Jeg var allerede forpligtet til at lave ’Wyatt Earp’ (Lawrence Kasdans western med Kevin Costner og Gene Hackman, red.), og her står så Quentin Tarantino og vil have mig til at lave ’Pulp Fiction’, og de blev filmet på samme tid«.

Tilbage i 2015 dukkede en liste op med Tarantinos egne ønsker til rollebesætningen i ‘Pulp Fiction’. Her stod Michael Madsen rigtigt nok øverst på listen til at spille Vincent. Men det er altså første gang, vi får at vide, hvorfor han ikke kunne medvirke i filmen.

Madsen havde dog intet imod, at rollen i stedet gik til Travolta:

»Var det ikke sandt, at John Travoltas medvirken var med til at give ham sit comeback? Han lavede film med talende babyer, og pludselig var han Vincent Vega! Han havde sågar paryk på«, fortæller skuespilleren og fortsætter: »Ingen havde nogensinde før set Travolta med en fucking pistol. Det var en kæmpe, kæmpe, kæmpe grund til, at den film fungerede«.

Det er korrekt, at Travoltas karriere var kommet ud på et sidespor i løbet af 80’erne med film som ’Look Who’s Talking’ og dens to efterfølgere. Travoltas medvirken i ’Pulp Fiction’ bragte ham tilbage i varmen i Hollywood og gav ham sin anden Oscar-nominering.

At Madsen oprindeligt skulle spille rollen i ’Pulp Fiction’, bunder sandsynligvis i, at Vic (Madsens rolle i ’Reservoir Dogs’) og Vincent-figurerne er skrevet til at være brødre. Deraf det fælles efternavn Vega. Det har i mange år været rygtet, at Tarantino planlagde at lave en prequel-film om de to brødre, men den idé er for længst lagt på hylden.

Michael Madsen har sidenhen medvirket i tre andre Tarantino-film: ’Kill Bill’, ’The Hateful Eight’ og senest i en lille rolle i den biografaktuelle ’Once Upon a Time in Hollywood’. Det vides endnu ikke, hvornår dokumentaren ’QT8: The First Eight’. kan ses herhjemme, men i USA kommer den ud i oktober.

Læs også: Jamie Foxx prøvede at tale Idris Elba fra hovedrollen i ’Django Unchained’

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af