Jamie Foxx prøvede at tale Idris Elba fra hovedrollen i ’Django Unchained’

Jamie Foxx prøvede at tale Idris Elba fra hovedrollen i ’Django Unchained’
Jamie Foxx i 'Django Unchained'.

Quentin Tarantino er aktuel med ’Once Upon a Time in Hollywood’, men der dukker stadig interessante vinkler op på hans gamle film sideløbende.

Under en talk med ’Just Mercy’-aktuelle Jamie Foxx og Michael B. Jordan på Toronto International Film Festival åbnede Foxx op omkring castingprocessen til ’Django Unchained’.

Da rygterne om Tarantinos slave-western begyndte at florere i Hollywood, var Foxx efter sigende meget frustreret på sin manager over, at hans navn ikke optrådte på shortlisten over potentielle kandidater til rollen som Django.

I stedet figurerede navne som Will Smith og Idris Elba. Smith sprang dog hurtigt fra, fordi han hellere ville dyrke kærlighedshistorien end hævnvinklen, mens Elba angiveligt var meget tæt på at få rollen. Foxx fortæller i talken, hvordan han humoristisk forsøgte at tale Elba fra rollen på grund af hans udseende: »Din smukke sorte røv oppe på en hest, det vil skabe problemer for alle«.

Tarantino valgte dog Elba fra på grund af hans britiske rødder: »Det er distraherende for filmen. De (britiske skuespillere, red.) ifører sig masker og laver deres accenter, og i sidste ende fortæller du ikke længere en amerikansk historie«, udtalte instruktøren til The Sun tilbage i 2013.

Som bekendt landede rollen til sidst hos Jamie Foxx. Efter en tiltrængt udskiftning af sin manager fik han endelig et møde med Tarantino.

»Jeg forstod allerede, hvem Django var. Når andre læste manuskriptet, havde de mange problemer med brugen af N-ordet, fordi det bliver sagt 100 gange. Jeg forstod det, fordi jeg selv er fra Texas. Det var ikke så voldsomt for mig. Det var bare en almindelig tirsdag«, fortæller skuespilleren og fortsætter:

»Jeg havde allerede lært hele teksten udenad, og jeg fremførte den for ham (Tarantino, red.). Men det, der vandt ham over, var det faktum, at jeg havde min egen hest«, erindrer Foxx grinende.

Se hele samtalen med Jamie Foxx og Michael B. Jordan herunder:

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Læs også: Michael B. Jordan kører sig i Oscar-stilling i ’Just Mercy’ – se traileren

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af