Se Joaquin Phoenix i rørende tak til sin afdøde storebror efter ærespris

I går modtog Joaquin Phoenix æresprisen TIFF Tribute Actor Award ved Toronto Film Festival. Den stod Willem Dafoe for at uddele til den trefoldigt Oscar-nominerede skuespiller.

Men knap havde værten åbnet munden, før Phoenix sneg sig ind på siden af ham, så de skulder ved skulder kunne sludre sig gennem en rosende introduktion af prismodtageren.

Joaquin Phoenix er som regel uforudsigeligt selskab.

Den for tiden hyldede ‘Joker’-skuespiller havde planlagt at møde op for at modtage sin ærespris ved Toronto Film Festival og blot fyre et par vittigheder af som tak.

Men noget fik ham til at skifte mening, og i stedet gav han en fin og rørende tale, hvor han gav sin afdøde bror River Phoenix æren for sin skuespilkarriere.

»Da jeg var 15-16 år gammel, kom min bror River [Phoenix] hjem fra arbejde med en VHS-kopi af en film, der hedder ’Raging Bull’, og den fik han mig til at sætte mig ned og se. Og så næste dag vækkede han mig om morgenen, og så fik han mig til at se den igen. Han sagde ’Du går i gang med at spille skuespil igen, det er det her, du skal lave’«.

Lige nu genererer Joaquin Phoenix Oscar-buzz i ét væk. Men før storebroren River Phoenix (‘My Own Private Idaho’, ‘Running on Empty’) døde af en overdosis som 23-årig i 1993, var det ham, der var det lovende Hollywood-navn.

»Han formulerede det ikke som et spørgsmål, han gav mig besked. Og for det skylder jeg ham virkelig, for skuespillet har givet mig sådan et fantastisk liv«.

Den rørende tale bød på tak til forældrene og afslutningsvis en særpræget tak til hustruen Rooney Mara med henvisning til hendes rolle i ’The Girl With The Dragon Tattoo’:

»Et eller andet sted her, jeg ved ikke hvor, er der en beskidt drage, og jeg har lyst til at rive dens vinger af og pakke den ind i et tæppe og sove sammen med den for evigt. Jeg elsker dig. Tak«.

Læs også: Vores umiddelbare reaktion på ‘Joker’ med Joaquin Phoenix efter verdenspremieren i Venedig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af