DR lukker ‘Filmselskabet’ – og vil ikke længere have et filmprogram

DR lukker ‘Filmselskabet’ – og vil ikke længere have et filmprogram
»Jeg synes, det er fattigt, at DR nedprioriterer seriøs filmformidling«, siger Maria Månson, vært på 'Filmselskabet'. (Foto: Agnete Schlichtkrull/DR)

DR-K’s populære filmprogram ’Filmselskabet’ lukker og slukker. Det sker i forbindende med Danmark Radios massive sparerunder, som blandt andet har betydet, at DR-K-kanalen lukker, og nu står det altså klart, at ’Filmselskabet’ følger med. Mange havde ellers håbet, at programmet kunne fortsætte på en af DR’s andre kanaler.

Siden 2012 har programmet med vært Maria Månson i spidsen præsenteret seerne for anmeldelser af ugens premierefilm i selskab med prominente gæster såvel som et fast indslag i form af Filmlands Per Juul Carlsen, der har bidraget til at gå i dybden med et aktuelt emne.

»Jeg synes, det er fattigt, at DR nedprioriterer seriøs filmformidling«, siger Maria Månson om lukningen til Soundvenue.

»Jeg kan godt se, at ’Filmselskabet har kørt længe, og at det har fungeret rigtigt godt på flow-tv, hvor det har haft mange trofaste seere på DR-K – og at man bruger lukningen af kanalen til at gentænke den del af kulturformidlingen. Men vi er ikke blevet spurgt eller bedt om at være med til at gentænke det, og det synes jeg da er dumt, når man har en hel redaktion, der har arbejdet med feltet i et årti og sidder med mange kompetencer på området«.

»Film og tv-serier er den gren af kulturen, folk bruger mest tid på«, tilføjer Maria Månson.

»Så jeg har svært ved at se, at DR opfylder deres public service-forpligtelser uden at have et dedikeret program, der dækker det«, siger hun.

Det tætteste, DR kommer på en erstatning, er den nye, mere voksne udgave af Jakob Stegelmanns ’Troldspejlet’ – under navnet ’Troldspejlet og co’ – som starter på DR2 her i efteråret, og som både dækker film, computerspil og tegneserier.

»Det er rigtigt fedt, at ’Troldspejlet’ nu genopfindes for en voksen målgruppe. Men de dækker kun de store blockbusters og kultfilmene. Taberen bliver arthouse-filmen. Fra årsskiftet er der ikke længere et tv-program på DR, hvor den slags film bliver taget alvorligt«, siger Maria Månson.

Den sidste udgave af ’Filmselskabet’ bliver sendt 12. december i år.

Læs også: Disse serier skal du streame i oktober – fra DR’s store søndagsserie til spritnye superhelte-takes

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af