George R.R. Martin: ‘Game of Thrones’ skulle have varet 13 sæsoner, hvis serien skulle være tro mod bøgerne

George R.R. Martin: ‘Game of Thrones’ skulle have varet 13 sæsoner, hvis serien skulle være tro mod bøgerne
George R.R. Martin (Foto: Getty Images)

Både sæson syv samt den ottende og sidste sæson af ‘Game of Thrones’ fik en del kritik for at virke forhastet, og sådan ser forfatteren bag det boglige forlæg, George R.R. Martin det også. Ifølge Martin skulle serien have været 13 sæsoner lang, hvis den skulle være tro mod hans bøger, hvor der som bekendt er en uhyre stor detaljerigdom.

I et interview med Digital Spy udtaler forfatteren, at det kan være »traumatisk«, når man filmatiserer en omfattende bogserie som ‘Game of Thrones’:

»Man skal tage højde for totalt uvedkommende ting, som studier eller netværker der giver deres besyv. Og de har nogle specifikke ting, som intet har at gøre med historien, det drejer sig om: ‘Tja, den her karakter har en høj Q-rating, så lad os give ham flere ting at lave’«, siger Martin.

Han tilføjer desuden: »Serien har ikke været fuldstændig trofast over for bøgerne, ellers ville den have strukket sig over yderligere fem sæsoner«.

Martin mangler stadig at udgive to bøger i den populære serie, som han har skrevet på siden starten af 90’erne. Det næste kapitel har fået titlen ‘Winds of Winter’, og forfatteren har tidligere udtrykt, at han håber på at være færdig med bogen i 2020 – hvis ikke opfordrer han fans af bøgerne til at fængsle ham.

Forfatteren har tidligere udtalt, at hans bogserie både kommer til at minde om og være anderledes fra seriens afslutning:

»’Hvordan kommer det hele til at slutte?’, hører jeg folk spørge. ‘Samme slutningen som i serien? Anderledes?’ Tja… Ja. Og nej. Og ja. Og nej. Og ja. Jeg arbejder med et helt andet medie end David og Dan, det må I ikke glemme. De havde seks timer til den sidste sæson. Jeg forventer, at mine sidste to bøger kommer til at strække sig over 3.000 sider, før jeg er færdig med dem. Og hvis flere sider, kapitler eller scener er nødvendige, så tilføjer jeg dem«, skrev forfatteren på sin blog.

Læs også: George R.R. Martin taler varmt for talrige ‘Game of Thrones’-spinoffs samtidig

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af