George R.R. Martin taler varmt for talrige ‘Game of Thrones’-spinoffs samtidig

George R.R. Martin taler varmt for talrige ‘Game of Thrones’-spinoffs samtidig
George R. R. Martin (Foto: Frederick M. Brown/Getty Images)

Nok er der mange, som venter på den serie, der for alvor kan fylde tomrummet, efter ’Game of Thrones’ i foråret nåede sin afslutning.

Men med to ’Game of Thrones’-spinoffs på vej samtidig – i sidste uge blev en ny spinoff-serie annonceret – skal man muligvis passe på, hvad man ønsker sig. Universets almægtige fader, der er medafsender på begge serier, har dog påtaget sig rollen at berolige bekymrede fans.

George R. R. Martin skrev på sin blog, at to seriespinoffs sagtens kan sameksistere.

»Gigantiske kontinenter, ti tusind års historie, byer, ørkener, oceaner, mysterier, triumfer og tragedier«, opremsede han.

»Hvis der i sandhed var otte millioner historier at fortælle i ’The Naked City’ i 50’erne (en film noir-titel fra 1948), er der med garanti otte milliarder historier at fortælle om Westeros, Essos, Sothoryos og områderne omkring The Sunset Sea, syd for OZ og nord for Shangri-La«, skrev han videre.

Den senest annoncerede serie – et samarbejde mellem Martin og Ryan Condal (‘Colony’) – foregår 300 år før den ’Game of Thrones’, vi kender. Det er historien om Targaryen-husets storhed og fald. Det er dermed en adaptation af den roman, Martin udgav sidste år, ’Fire & Blood’. Kontrakten om produktionen af første afsnit er dog endnu ikke færdigskrevet mellem skaberne og HBO.

Udover ‘Fire & Blood’-projektet laver Martin også et andet spinoff i fællesskab med Jane Goldman (’Kingsman’), som siges at fortælle om den foregående vinter og derfor også er oprindelsesfortællingen for The White Walkers, inklusive hemmeligheder fra Westoros og østens mysterier. Pilotafsnittet blev optaget i sommer og afventer nu grønt lys til fra HBO til produktionen af første sæson. Her medvirker blandt andre Naomi Watts.

Derudover har Martin før fortalt om serien ’Spearcarriers’, som er en krydsning mellem Game of Thrones-universet og handlingen til Shakespeares ’Hamlet’. Hvilket altså ville bringe spinoff-antallet op på tre. Så hvis alt går efter den produktive forfatters hoved, kan der muligvis blive tale om endnu flere ’Game of Thrones’-serier:

»I disse dage med hundredevis af tv-stationer, kanaler og streamingtjenester, tror jeg, tv har rigeligt plads til to serier, der foregår i Westeros… eller fanden tage mig, måske tre eller fire… jeg vil stadigvæk gerne lave ’Spearcarriers’«, skriver han på sin blog.

Læs også: Jason Momoa er blind jæger i traileren til Apples episke fantasyserie ‘See’

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af