Netflix-filmene ‘The Irishman’ og ‘Marriage Story’ får dansk biografpremiere

Netflix-filmene ‘The Irishman’ og ‘Marriage Story’ får dansk biografpremiere
'The Irishman'

To af efterårets mest roste film fra de store internationale festivaler er i stald hos Netflix:

Forleden tog anmelderne imod Martin Scorseses ‘The Irishman’, der har Robert De Niro, Al Pacino og Joe Pesci på rollelisten, med storm, mens Noah Baumbachs personlige skilsmissedrama med Adam Driver og Scarlett Johansson var vores egen udsendtes ubestridte favorit fra Venedig-festivalen.

‘The Irishman’ får premiere på Netflix 27. november, mens ‘Marriage Story’ rammer tjenesten 6. december.

Hidtil har der dog været stor spænding om, hvorvidt de to film får dansk biografpremiere. Netflix har de seneste år blødt lidt op for deres politik om at sende deres film direkte på streaming uden om biografkredsløbet, og både ‘Roma’, ’22 July’ og ‘Bird Box’ har således tidligere fået en dansk biodistribution.

Og det gør ‘The Irishman’ og ‘Marriage Story’ glædeligvis også. Scorseses film bliver sat op i København, Aarhus og Aalborg fra 21. november, mens Baumbachs ditto lander i de samme byer fra 28. november.

Begge titler er tunge kandidater i Oscar-kapløbet, og det er netop med den slags prestigefyldte film, at Netflix har valgt at tilgodese biografplatformen. I USA kan film således slet ikke komme i betragtning til en Oscar, hvis de ikke har haft en biografpremiere.

Det har igangsat en begyndende holdningsændring, som altså også kommer os til gode herhjemme.

(Opdatering 09.46: I en tidligere version af artiklen stod der, at filmene kun ville blive vist én dag i de danske biografer. Filmene vil imidlertid gå længere tid i biograferne – og det er jo skønt).

Læs også: Adam Driver og Scarlett Johansson leverer karrierens bedste præstationer i hjerteskærende Netflix-film

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af