Robert Pattinson var sanseløst beruset under ‘The Lighthouse’-optagelserne – brækkede sig næsten udover Willem Dafoe

Robert Pattinson var sanseløst beruset under ‘The Lighthouse’-optagelserne – brækkede sig næsten udover Willem Dafoe
Willem Dafoe og Robert Pattinson i 'The Lighthouse'.

Robert Pattinson har for alvor fuldbyrdet sin overgang fra ‘Twilight’-idol til seriøs karakterskuespiller med Robert Eggers storroste periode-gyser ‘The Lighthouse’. Og den 33-årige skuespiller gik til ekstremer for at leve sig ind i sin rolle som en af to fyrtårnsbestyrer (den anden spillet af Willem Dafoe), der langsomt bliver sindssyg på sin isolerede post i Maine anno 1890.

I et stort interview med Esquire fortæller skuespilleren, hvordan han selv levede i karakterens galskab under optagelserne, mens han selv var stærkt beruset ligesom sin karakter i filmen.

»Fordi man spiller en gal person, betyder det, at man er nødt til at være gal konstant. Altså, ikke konstant, men i hvert fald én time inden scenen. Man kan bogstavelig talt sidde på gulvet og knurre og slikke pøle af mudder op fra jorden«, siger skuespilleren.

Her slår Esquire fast, at der ikke er tale om metaforiske mudderpøle, men at Pattinson rent faktisk slikkede mudder op for at leve sig ind i sin rolle. I filmen kaster Dafoe og Pattinsons karakterer sig også ud i nogle vanvittige drukspil, hvilket selvfølgelig også betød, at skuespilleren selv måtte drikke sig fuld til de scener – så meget, at han dybest set havde black out.

»Jeg var nærmest ikke ved bevidsthed under perioden. Det var sindssygt. Jeg brugte så meget tid på at få mig selv til at kaste op og pisse i mine bukser. Det var det mest modbydelige. Jeg ved ikke, måske er det virkelig irriterende«.

Pattinson fortæller også, at hans method-tilgang blev for meget for Dafoe på særligt ét tidspunkt.

»Der er en scene, hvor Willem nærmest sover oven på mig, og vi er virkelig, virkelig fulde. Jeg følte, at vi var fuldkommen tabt i den scene, og jeg sidder og prøver at få mig selv til at knække mig. Robert Eggers (instruktøren, red.) irettesatte mig, fordi Willem sidder og kigger på ham og siger: ‘Hvis han kaster op på mig, så forlader jeg settet’. Jeg havde absolut ingen idé om, hvilket drama der udspillede sig«, siger Pattinson.

‘The Lighthouse’ er endnu ikke sat til dansk biografdistribution, men forhåbentligt kommer den til landets biografer via CPH PIX eller Cinemateket. Den mareridt-agtige trailer kan ses HER.

Læs også: Cannes-highlights dag 6: Dagen, hvor Robert Pattinson fik en fis lige i fjæset

Læs også: Stream de fem film, der viser, at Robert Pattinson forlængst er brudt ud af ‘Twilight’-rollen og er helt klar til Batman

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af