CPH PIX Weekend tilføjer to festivalperler og ‘Midsommar’-director’s cut

CPH PIX Weekend tilføjer to festivalperler og ‘Midsommar’-director’s cut
Nu har du blandt andet mulighed for at se den 24 minutter længere directors cut-udgave af 'Midsommar', når CPH PIX Weekend udvider programmet med tre nye film.

Den danske filmfestival CPH PIX har i år været genstand for en relancering, og årets festival bærer således tilnavnet Weekend. Mellem 14. og 17. november præsenterer de publikum for 20 nøje udvalgte spillefilm, heriblandt den stærkt imødeset ’The Lighthouse’ og den danske ’Selvmordsturisten’, som åbner årets festival.

Nu har Weekend-festivalen dog offentliggjort, at de forlænger festlighederne med tre dage og yderligere tre stærke filmtitler:

’Midsommar’ – Director’s Cut
Med ’Midsommar’ cementerede Ari Aster (‘Hereditary’) sig som en af nutidens mest originale gyserinstruktører. Instruktøren blandede på forbilledlig vis smukt fotograferede dagslys-scener med en række seriøst forstyrrende og voldsomme sekvenser. Nu får vi mulighed for at se en særlig director’s cut-udgave, som kan bryste sig af at være hele 24 minutter længere end den oprindelige biografversion.

Vises mandag 18. november kl. 20.00 i Empire Bio.

‘I Lost My Body’
Jérémy Clapins opfindsomme animationsfilm havde verdenspremiere på dette års Cannes-festival, hvor den vandt hovedprisen i parallelprogrammet Critic’s Week. Den smukke animation er skabt via en blanding af 3D-billeder og traditionel 2D-animation, mens manuskriptet er skrevet i samarbejde med Guillaume Laurant, der var medforfatter på nyklassikeren ’Amélie’.

Vises tirsdag 19. november kl. 21.15 i Grand Teatret.

’Atlantics’
Den fransk-senegalesiske Mati Diops debutfilm ’Atlantics’ blander på imponerende vis realistisk romantisk drama med afrikanske myter, voodoo-ritualer og socialkritik. Filmen vandt årets Grand Prix på den prestigefyldte festival i Cannes. Filmen er netop blevet udvalgt som Senegals bud på en Oscar-kandidat.

Vises onsdag 20. november kl. 21.15 i Grand Teatret.

Læs mere om Weekend her.

Læs også: Fem film du skal se på årets CPH PIX Weekend: Med ‘Skam’-Noora og Shia LaBeouf

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af