Fem film du skal se på årets CPH PIX Weekend: Med ‘Skam’-Noora og Shia LaBeouf

Visningen af Robert Eggers eftertragtede søulke-fortælling ’The Lighthouse’ er ganske vist komplet udsolgt på CPH PIX, men her er fem andre unikke filmoplevelser, du kan glæde dig til på festivalen. Fra en selvbiografisk film af Shia LaBeouf til et religiøst samtidsdrama med ’SKAM’-stjernen Josefine Frida Pettersen.
Fem film du skal se på årets CPH PIX Weekend: Med ‘Skam’-Noora og Shia LaBeouf
Josefine Frida Pettersen i 'Disco'.
Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Honey Boy’

Ud over at have været manden bag en lang række af årtiets mest vanvittige mediestunts i Hollywood, har Shia LaBeouf skam også udmærket sig som både kompetent og kompromisløs skuespiller i film som Lars von Triers sex-epos ’Nymphomaniac’ og den Guldpalme-nominerede ’American Honey’.

Nu er LaBeouf klar til at tilføje titlen som spillefilmsmanuskriptforfatter til cv’et med det selvbiografiske drama ’Honey Boy’, hvori han også påtager sig at spille rollen som sin egen alkohol- og heroinmisbrugende far. LaBeouf har udtalt, at han udarbejdede manuskriptet til ’Honey Boy’, mens han var på afvænning for sit eget alkoholmisbrug.

Filmen fortæller historien om LaBeoufs barndom og oplevelser med gennembruddet i en stor Hollywood-blockbuster. I rollen som en ung Shia finder vi henholdsvis Noah Jupe (’A Quiet Place’) og Lucas Hedges (’Manchester by the Sea’). ’Honey Boy’ er dokumentaristen Alma Har’els spillefilmdebut.

Vises 14. november kl. 21:30 i Grand Teatret og 15. november kl. 20 i Empire Bio.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Selvmordsturisten’

I festivalens åbningsfilm forlader Nikolaj Coster-Waldau Westeros og vender tilbage til Danmark, hvor han spiller hovedrollen i Jonas Alexander Arnbys ’Selvmordsturisten.’ Filmen er instruktørens første siden den ambitiøse og underspillede coming-of-age-varulvefortælling ’Når dyrene drømmer’ i 2014.

I ‘Selvmordsturisten’ spiller Coster-Waldau rollen som den dødeligt kræftsyge forsikringsagent Max, der gennem sit arbejde hører om det hemmelige selvmordshotel Aurora. Han beslutter sig for at tjekke ind på det mystiske hotel for at tage sit eget liv, men under opholdet begynder han pludselig at stille spørgsmålstegn ved selve meningen med livet og ikke mindst kærligheden.

Filmens internationale cast består udover Coster-Waldau også af svenske Tuva Novotny, Solbjørg Højfeldt, Robert Aramayo (’Game of Thrones’), Jan Bijvoet (’Peaky Blinders’) og Sonja Richter. ’Selvmordsturisten’ er desuden klippet af ’The Lobster’-instruktøren Yorgos Lanthimos faste klipper Yorgos Mavropsaridis.

Vises 12. november kl. 21:30 i Imperial.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Verdict’

Årets filippinske Oscar-håb er instrueret af den 26-årige Raymund Ribay Gutierrez, der spillefilmsdebuterer med ’Verdict’, men som førhen har lavet to Guldpalme-nominerede kortfilm. Ved årets filmfestival i Venedig vandt ‘Verdict’ juryens særpris.

Instruktøren har baseret fortællingen om hustruvold på en sag fra virkeligheden: I Manila gennemtæves Joy af sin mand Dante, men da han også kaster sig over deres seksårige datter, flygter hun og melder ham til politiet. Et retssagsdrama udrulles, hvor vi følger både gerningsmanden Dante og Joy, og hvor landets korrupte juridiske system bliver udpenslet med al ufattelig tydelighed.

»Guitierrez afkobler langsomt sit lands uperfekte retssystem, hvor mareridtsagtigt bureaukrati æder medfølelsen op« skrev Variety om filmen, som de også kaldte »frygtindgydende og forbandet velkendt« med hentydning til det amerikanske restssystem.

‘Verdict’ er produceret og influeret af den filippinske filmmester Brillante Mendoza, der står bag ’Ma’ Rosa’, som gjorde stort indtryk på vores filmredaktør i Cannes tilbage i 2016.

Vises 14. november kl. 21.30 og 17. november kl. 16.30 i Cinemateket.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’The Death of Dick Long’

Produktionsselskabet A24 er som oftest en solid garant for unikke og originale film, og ’The Death of Dick Long’ ligner ingen undtagelse.

Den krøllede hjerne bag, Daniel Scheinert, instruerede tidligere sammen med Daniel Kwan den sorte komedie ’Swiss Army Man’ med Daniel Radcliffe som pruttende strandvasker. Nu er Scheinert gået solo med sin egen film, som på alle måder virker lige så syret og rablende gal.

Hvad der starter som en festlig aften hos de tre venner Dick Long, Zeke Olsen og Earl White ender i kaos, da Dick Long kommer alvorligt til skade. I ren desperation efterlader de to andre ham ude foran skadestuen, men det er for sent. Dick Long er død, og det varer ikke længe før, snakken går i det lille lokalsamfund, hvor alle kender alle.

Et spørgsmål spreder sig især blandt både politi og pårørende: Hvad var det, der var skyld i Dick Longs indvendige blødninger?

Det er med garanti lige så fucked up, som man forestiller dig.

Vises 15. november kl. 21:45 i Cinemateket og 16. november kl. 20 i Empire Bio.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Disco’

Glæd dig til at se Noora aka. Josefine Frida Pettersen spillefilmsdebutere efter sin ’Skam’-succes, som den glimmerdansende præstedatter Mirjam i ’Disco’. Hendes stedfar leder den øjensynligt moderne frikirke Friheten, der ganske vist har en hip kaffebar i forhallen, men som kræver voldsom sjælelig dedikation fra sine medlemmer.

Unge Mirjam er kirkens wonderchild indtil hendes krop svigter midt i en danseoptræden, og hun kommer i tvivl om sin tilstrækkelighed som menneske. Og derfra bliver hun ledt ind i en hvidklædt kult, der lærer børn og unge at gøre alt for Jesus.

Den nye norske instruktør Jorunn Mykleburst Syversen lægger i ovnen til en tematisk korsfæstelse af kristne fællesskaber af den slette art. Ifølge Hollywood Reporter leverer »Syversen et hårrejsende indblik i, hvordan religion kan bruges til at ignorere dybere personlige traumer«.

Vises 14. november kl. 20. i Empire Bio, hvor Josefine Frida Pettersen også er tilstede efter visningen, og 17. november i Grand Teatret kl. 16.40.

Læs også: Dansk films største nye talenter snakker foran pejsen – hør ‘Psykosia’-aktuelle Victoria Carmen Sonne og Maria Grahtø til Weekend

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af