Leonardo DiCaprio hænger ud med sit nye idol: Klimaaktivist Greta Thunberg

Leonardo DiCaprio hænger ud med sit nye idol: Klimaaktivist Greta Thunberg
Leonardo DiCaprio. (Foto: Jemal Countess/Getty Images)

Det er formentlig manges teenagedrøm at få lov til at hænge ud med Leonardo DiCaprio. Men da Hollywood-stjernen mødtes med den svenske klimaaktivist Greta Thunberg i forbindelse med fredagens skolestrejke for klimaet i Los Angeles, var det ham, som fik lov til at møde et af sine store idoler.

16-årige Thunberg, der har planetens fremtid som sin absolutte førsteprioritet, virkede ganske tilpas i den ditto klimainteresserede berømtheds selskab.

Instagram delte Leo et solbeskinnet øjeblik, hvor han og Thunberg griner sammen. Under billedet kommer han med rosende ord til den unge klimaforkæmper:

»Det sker få gange i menneskets historie, at stemmer bliver forstærket på så afgørende tidspunkter og på så transformerende vis, men Greta Thunberg er blevet vor tids leder«.

Her skulle der være et Instagram-opslag, men du kan ikke se detDet er ikke tilgængeligt, da det kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Leo fortæller desuden, at han og Greta har indgået en aftale om at støtte hinanden i deres fælles projekt:

»Hun og jeg har forpligtet os til at støtte hinanden i håbet om at sikre en lysere fremtid for vores planet«.

At DiCaprio går op i klodens velbefindend er ikke nogen nyhed, og stjernen har produceret en række klimadokumentarer – ‘Before the Flood’, ‘Cowspiracy’, ‘The 11th Hour’ med flere – ligesom han også er utrætteligt aktiv i sit livs rolle som FN’s fredsambassadør, og brugte sin Oscar-tale på at opfordre til aktiv klimahandling fra os og de politikere, vi stemmer på, på den anden side af skærmen.

Den 16-årige Thunberg sejlede i august over Atlanterhavet i en solcelledrevet båd for at deltage i klimatopmøder i blandt andet New York og Chile. Sidstnævnte er dog blevet flyttet til Madrid på grund af politisk uro, hvorfor hun nu mangler et bæredygtigt lift tilbage over selvsamme verdenshav.

Der er en hel bølge af kendisser, der har støttet op om Greta Thunberg, og hun er tidligere blevet fotograferet med Arnold Schwarzenegger. Derudover er Anne Hathaway, Billie Eilish, Chris Hemsworth og Cara Delevingne blandt hendes fans.

Læs også: 15 kugleskøre episoder fra 10’erne, vi aldrig glemmer – fra Ghita-gate til Kanye i Det Hvide Hus

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af