’Cats’-instruktør Tom Hooper svarer på hånlig trailerkritik

’Cats’-instruktør Tom Hooper svarer på hånlig trailerkritik
Taylor Swift i 'Cats'.

Da den første trailer til Tom Hoopers kommende film ’Cats’ med blandt andre Taylor Swift, Idris Elba og Dame Judi Dench landede i sommer, kunne internettet næsten ikke tro sine egne øjne. Folk var især frustrerede over, at man havde valgt at computeranimere kostumerne i stedet for at bruge traditionelle kattekostumer, som man kender det fra Andrew Lloyd Webbers succesfulde musical af samme navn, og at kattene var blevet udstyret med menneskebryster og creepy størrelsesforhold. Traileren var således genstand for de sociale mediers nådesløse latterliggørelse.

I et interview med Empire fortæller Tom Hopper, at han overhovedet ikke havde regnet med en så negativ modtagelse, men at han egentlig fandt det ret underholdende:

»Det var ret fascinerende fordi, jeg ikke så det som kontroversielt, overhovedet. Så det var ret så underholdende. ’Cats’ var åbenbart det mest trendende emne i verden i mindst et par timer«.

Instruktøren kunne også fortælle, at han og filmholdet havde problemer med at nå deadline, og at de havde svært ved at lave den digitale pels til skuespillerne. En computereffekt, der er kendt for at være meget tidskrævende og besværlig. Hopper fortæller samtidig Empire, at de fortsatte med at arbejde på effekterne efter første trailer udkom, og at de ovenikøbet kunne bruge noget af kritikken konstruktivt:

»Vi blev færdige med at filme i marts, så alle de visuelle effekter (i traileren, red.) var ret tidligt i udviklingsforløbet. I den ekstreme respons vi fik, var der muligvis nogle hint til, hvordan vi kunne udvikle arbejdet. Når du ser den færdige film, vil du se, at mange af kattenes designs har udviklet sig, ligesom vores forståelse, at teknologien også er vokset«.

Tom Hoopers tre seneste film har alle været solidt repræsenteret ved Oscar-uddelingerne og har alle taget mindst én af de gyldne statuetter med hjem. ’The King’s Speech’ vandt fire Oscars blandt andet for bedste film og instruktør, mens hans to senere film vandt priser i kategorien bedste kvindelige birolle til henholdsvis Anne Hathaway for sin rolle i ’Les Misérables’ og Alicia Vikander for ’The Danish Girl’.

Om ’Cats’ også kan slå kløerne i Oscar får vi at se til januar, når nomineringerne offentliggøres.

’Cats’ får biografpremiere 25. december.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af