Det skal du se i biografen i januar – hvor Oscar-kandidaterne står i kø

Årets første måned byder på et stærkt repertoire i landets biografer. Du kan blandt andet glæde dig til en lang række Oscar-favoritter og ikke mindst det tredje og sidste kapitel i ’Klovn’-trilogien.
Det skal du se i biografen i januar – hvor Oscar-kandidaterne står i kø
'Jojo Rabbit' instrueret af Taika Waititi.

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Jojo Rabbit’

Den newzealandske instruktør Taika Waititi har de seneste år taget syvmileskridt fra sin deadpan vampyr-mockumentary ’What We Do in the Shadows’ til Marvel-filmen ’Thor:Ragnarok’. Nu rammer hans kontroversielle Oscar-kandidat i form af antinazisme-komedien om den tyske dreng Jojo (Roman Griffin Davis), der under Anden Verdenskrig bliver dedikeret medlem af Hitler Jugend. Men hans blåøjede syn på det tredje rige krakelerer, som krigen nærmer sig sin afslutning. Ved sin side har han sin empatiske, og langt mindre nazistiske, mor, spillet af Scarlett Johansson. Waititi selv medvirker som Jojos fantasiven Hitler, og på sidelinjen gakker Sam Rockwell, Rebel Wilson og selveste Theon Greyjoy aka Alfie Allen ud som torskedumme SS’ere.

Du kan se den kontroversielle crowdpleaser til Soundvenues forpremiere allerede 7. januar.

Premiere 16. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Klovn The Final’

Den tredje og sidste ‘Klovn’-film tager sit udgangspunkt i Franks 50 års fødselsdag, hvor Mia til Franks store overraskelse meddeler, at hun vil skilles. Casper overbeviser derfor Frank om, at Mia bare skal lægges på is, og derfor planlægger Frank og Casper en weekendtur til Island, men så nemt går det naturligvis ikke. Casper Christensen og Frank Hvam står endnu engang bag manuskriptet, mens Mikkel Nørgaard instruerer.

Du kan se ‘Klovn the Final’ før alle andre, når Soundvenue holder forpremiere 20. januar.

Premiere 30. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Lighthouse’

»Robert Pattinson og Willem Dafoe er rablende i sublim totaloplevelse af pis, lort og kødelige lyster«, skrev vores anmelder og kvitterede med fem stjerner til ’The Witch’-instruktøren Robert Eggers hypede arthouse-gyser, som vi også har udnævnt til en af årets bedste film.

To virkelig dygtige skuespillere, et hav af vanvittige anekdoter om branderter og heftig onani under optagelserne, uhyggelige havfruer, ondskabsfulde måger og et højhelligt fyrtårn er opskriften på en særdeles intens filmoplevelse. Den talentfulde skuespilduo bærer alene den mystiske sort-hvide film som to fyrtårnspassere ved en forladt kyst i Maine i 1800-tallet, der drikker, ævler og prutter utroligt meget.

Du kan se Pattinson og Dafoe på slap line allerede 17. januar til forpremiere med Soundvenue.

Premiere 30. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’1917’

Tiden er den værste fjende i ’1917′ om de to soldater, Blake (Dean-Charles Chapman) og Schofield (George McKay), som bliver beordret til at krydse en dødsensfarlig slagmark for at overlevere en vigtig besked, inden det er for sent. Sam Mendes giver os med ’1917’ både en lektion i Første Verdenskrig og i banebrydende filmteknik. Især kameraarbejdet har vakt megen opmærksomhed – Mendes har nemlig hyret den legendariske fotograf Roger Deakins, som har skudt filmen, så det ligner én lang kameraindstilling.

Premiere 2. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Les Miserables’

Ved filmfestivalen i Cannes beskrev vores filmredaktør denne franske perle som »’Training Day’ møder ’La Haine’ møder ’Do the Right Thing’«.

Den debuterende spillefilminstruktør Ladj Ly er selv vokset op i den parisiske ghetto Montfermeil, som er centrum for det stemningsladede franske Oscar-håb. Selvom filmen tager sin titel fra Victor Hugos 1800-tals-roman og den meget kendte Broadway-musical, er den dog helt fri fra sang og dans, men fuld af politisk og actionspækket. Fortællingen udspiller sig med udgangspunkt i politibetjenten Stéphane, der bliver en del af en særligt hård ghettogruppe af det parisiske politi. Filmen er en af favoritterne til at blive Oscar-nomineret i kategorien Bedste Internationale Film.

Premiere 2. januar. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Cave’

Mens ’Dronningen’ hurtigt stod af Oscar-toget, er dokumentarfilmen ’The Cave’ det lyse håb for Danmark i det prestigefyldte filmræs. Feras Fayyad har tidligere stået bag den lige så Oscar-nominerede ’Last Men in Aleppo’. Denne gang følger vi børnelægen Amani Ballor i det borgerkrigshærgede Syrien. Hun er læge på et hospital i Ghouta, hvor man kæmper med næb og klør for at redde så mange krigsofre som muligt.

Premiere 9. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Just Mercy’

Michael B. Jordan spiller hovedrollen i og er producer på ’Just Mercy’, der fortæller den autentiske historie om forsvarsadvokaten Bryan Stevenson, som tager til sydstaterne for at forsvare de mange sorte uskyldigt dømte, der sad i deres fængsler. I filmen følger vi Stevenson kamp for at frikende Walter McMillian (Jamie Foxx), der er blevet uskyldigt dømt for at have slået en hvid kvinde ihjel. ’Just Mercy’ er instrueret af Destin Daniel Cretton, der tidligere har stået bag ’Short Term 12’ og ’Glasloftet’.

Premiere 16. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af