Disse serier skal du se i januar – fra sexterapi til Claes Bang som vampyr og danske webserier

Der er noget for enhver smag blandt serieudbudet i årets første måned. Du kan blandt andet glæde dig til danske Claes Bang i rollen som ikonisk vampyr på Netflix – og til nye sæsoner af en række skelsættende komedieserier.
Disse serier skal du se i januar – fra sexterapi til Claes Bang som vampyr og danske webserier
Claes Bang i 'Dracula'. (Foto: Robert Viglasky)

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘The Outsider’

Der er fuld plade på Stephen King-stemningen i den kommende HBO-serie med Jason Bateman og Ben Mendelsohn i bærende roller. Et barn findes brutalt myrdet og lemlæstet i skoven, og alle vidner og beviser peger på, at den lille bys træner for lilleput-baseballholdet står bag. Men intet er, hvad det ser ud til, for af og til triller øjnene mystisk rundt i hovederne på flere af byens mænd. Seriens hovedforfatter er Richard Price, der blandt andet tidligere har stået bag den roste HBO-thriller ’The Night Of’.

Kan ses 13. januar på HBO Nordic. 

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Dracula’

Mark Gatiss og Steven Moffat, skaberne bag den forrygende BBC-serie ’Sherlock’, er klar til at give danske Claes Bang sit helt store internationale seriegennembrud, når han spiller rollen som den ikoniske transsylvanske vampyrgreve i BBC og Netflix’ stort opsatte ’Dracula’. Den gotiske og blodige serie bygger naturligvis på Bram Stokers klassiske fortælling om vampyren fra Østeuropa. Den nye serie vil også fylde kød på Draculas oprindelse, ligesom vi selvfølgelig heller ikke snydes for konfrontationer med vampyrjægeren Van Helsing.

Kan ses på Netflix fra 4. januar.

(Foto: Signe Clemmesen/ DR)

‘Noia’

På årets første dag kan du komme et smut ud i det københavnske technomiljø, hvis nytårsfesten ikke var vild nok. Serien er instrueret af Camilla Ramonns og baseret på hendes egne erfaringer fra det intense engelske technomiljø i 90’erne. Det handler om den unge Nadja, der hellere vil afsøge grænser end at bruge tid på at finde sin rette vej i tilværelsen, men alt vendes på hovedet, da hun møder pigen Bess. Men hvis man synes, det lyder som endnu en klassisk ungdomsfortælling, kan man tro om – for denne gang er det en psykologisk horror-serie fra DR3’s hånd.

Kan ses på DR 1. januar. 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Avenue 5’

Den komiske serieskaber Armando Iannucci, der stod bag præsidentkomedien ’Veep’ (og den britiske forløber ‘The Thick of It’, fyrer en rumsatire mod stjernerne med ’House’-stjernen Hugh Laurie i førersædet. Laurie spiller Kaptajn Clark, der er styrmand for et krydstogtsskib, der flyver ud i galaksen i stedet for til sydens sol og sommer. Josh Gad, kendt for komiske biroller og Olaf-stemmen i ’Frozen’, får sin helt store chance som den stenrige og uhyrlige ejer af det højteknologiske rumrejseselskab.

Kan ses på HBO Nordic 20. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Ragnarok’

Netflix-serien ‘Ragnarok’ er et ungdomsdrama pakket ind i elementer fra den nordiske mytologi. I serien møder vi en gruppe unge mennesker, som oplever en verden plaget af dramatiske vejrforandringer, som muligvis skal ses som et varsel om et nyt ragnarok. Den nordiske co-produktion har en lang række norske skuespillere kendt fra ’Skam’ i front, deriblandt David Stakston, Herman Tømmeraas og Theresa Frostad Eggesbø. Bag kulissen finder vi danske kræfter i form af vores helt egen serieguru Adam Price (’Borgen’, Herrens veje), der agerer producer og forfatter, mens Mogens Hagedorn (’Vølvens forbandelse’, ’Lærkevej – til døden os skiller’) instruerer.

Kan ses på Netflix fra 31. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’Curb Your Enthusiasm’ sæson 10

Med den meta-agtige komedieserie ’Curb Your Enthusiasm’ ramte ’Seinfeld’-skaber Larry David endnu en guldåre og formåede endnu engang at genopfinde sitcom-genren. Nu er det igen blevet tid til at tjekke ind hos Larry David og hans venner (og fjender) i Hollywood, og ud fra traileren at dømme har han ikke noget problem med at pisse begge grupper af. Hvad den nye sæson mere præcis kommer til at handle om, vides ikke endnu, men det bliver med garanti både tåkrummende og morsomt. Vi har tidligere kåret ‘Curb Your Enthusiasm’ som en af de bedste serier på HBO Nordic.

Kan ses på HBO Nordic fra 20. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

‘Messiah’

Hvordan ville vores moderne samfund reagere på en genopstandelse fra selve Jesus Kristus?

Det scenarie leger den kommende Netflix-serie ’Messiah’ med. En mand dukker op i Mellemøsten og påstår at være profeten genfødt, men snart sendes en CIA-agent ud for at undersøge, hvem Al-Masih, den påståede messias, i virkeligheden er. Genopstandelsen er sat i værk af den australske manuskriptforfatter Michael Petroni, der tidligere har skrevet ’The Book Thief’ og ’The Dangerous Lives of Altar Boys’.

Kan ses på Netflix 1. januar.

 

‘Sex Education’ sæson 2

I starten af året oplivede det britiske surprisehit ’Sex Education’ de kolde vintermåneder. Fortællingen om den seksuelt udfordrede Otis, der som proxyreaktion på sine egne skrupler startede en sexrådgivningsvirksomhed sammen med skolens seje feminist Maeve, var både hjertevarm og virkelig morsom. Med Gillian Anderson som Otis’ elskelige, men skøre sexologmor, der dånede over Mikael Persbrandt som grovkornet håndværker, og Otis trekantsdrama med søde Ola og makkeren Maeve er der rigeligt at glæde sig til i anden omgang. Og måske allermest til et gensyn med Ncuti Gatwa som hans fantastiske, og velklædte, ven Eric.

Kan ses 17. januar på Netflix.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’BoJack Horseman’ sæson 6 – del 2

Skaberen bag ’BoJack Horseman’, Raphael Bob-Waksberg, er blevet rost til skyerne for sin sublime kombination af morbid humor og realistiske portræt af sindslidelser, misbrug og sexisme i underholdningsindustrien. Alt sammen det, der gør serien til en af de bedste animationsserier i det seneste årti. Men nu er det desværre blevet tid at sige farvel til den fallerede og selvdestruktive sitcom-stjerne og de andre skæbner i Hollywoo(d), når Netflix udgiver sidste del af den todelte sjette sæson. Snøft.

Kan ses på Netflix fra 31. januar.

 

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

’32’

Julie Rudbæk og Jesper Zuschlag skabte med komedieserien ’29’ en smågenial serie, som på fin og præcis – og ikke mindst relaterbar – vis skildrede den famøse 30-års-krise. Nu er vi kommet til seriens fjerde sæson, som naturligt har fået titlen ’32’. I seneste sæson tog parret det store skidt fra venner til kærester, hvilket ikke gik som planlagt. Det umage par er derfor tilbage på vennestadiet, men det bliver for alvor sat på prøve, da Julie opdager, at hun er gravid. Denne sæson byder desuden på gæsteoptrædener fra blandt andet Mia Lyhne, Julie Christiansen og Frederik Cilius.

Kan ses på Xee fra 1. januar.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af