Én fejl forstyrrede John Travolta under ‘Once Upon a Time in Hollywood’

Én fejl forstyrrede John Travolta under ‘Once Upon a Time in Hollywood’

I sin hjertevarme hyldest til Hollywood anno 1969 skal det ikke være nogen hemmelighed, at Quentin Tarantino har fiflet lidt med de historiske detaljer, når det kommer til filmens slutning. Men samtidig sætter Tarantino en ære i, at tidsskildringen er lige på kornet.

Selveste ’Pulp Fiction’s Vincent Vega, aka John Travolta, har imidlertid fundet en historisk fejl i ’Once Upon a Time in Hollywood’.

»Leonardo (DiCaprio som spiller Rick Dalton, red.) er på vej hjem fra Italien, eller hvor end han har været, og fortælleren siger så, at han tog en 747« fortalte Travolta under en Q&A med The Wrap i forbindelse med sin nye film ’The Fanatic’. »Men altså, 747’eren havde sin testflyvning i februar 1969, men den begyndte først at blive brugt fra januar 1970. De er ni måneder galt på den. Han ville have været om bord på en Boeing 707!« uddybede Travolta, der er kendt som en inkarneret flynørd.

Selvom den flyhistoriske fejl rev ham kortvarigt ud af stemningen, fortalte Travolta, at han var opslugt af filmen, der mindede ham om, da han selv kom til Hollywood, og selv gik og var bange i tiden efter Manson-mordene:

»Jeg kan huske at være der i byen, da det hele skete. Jeg kan huske, at mordet på Sharon Tate gjorde mig bange. Det genkaldte langt virkeligere minder end noget, fra da vi filmede ’Pulp Fiction’. Jeg var lige der i det øjeblik med alle andre, og det er det, som er så fedt ved Quentin som filmskaber. Ligesom med ’Inglourious Basterds’ reparerer han på en måde vores historie«.

Det er ikke alle fejlfindere, der har været lige så barmhjertige som Travolta. Blandt andet vakte ’Once Upon A Time in Hollywood’ stor vrede fra Bruce Lees familie, der var utilfredse med, hvordan han blev skildret.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af