Joaquin Phoenix sagde aldrig officielt ’Ja tak’ til at medvirke i ’Joker’ – dukkede bare op til kostumeprøve

Joaquin Phoenix sagde aldrig officielt ’Ja tak’ til at medvirke i ’Joker’ – dukkede bare op til kostumeprøve
Arthur B. Fleck bliver til 'Joker'.

Joaquin Phoenix’ tilgang til skuespilfaget er ikke som de flestes. Til rollen som Arthur Fleck i Todd Phillips’ populære ’Joker’, tabte han eksempelvis 23 kilo. Et vægttab, der også påvirkede ham mentalt, og i sidste ende hjalp ham til at spille den sindsforvirrede, selvudnævnte komiker. Derudover kunne han under indspilningerne pludselig finde på at forlade settet, hvis han ikke rigtigt følte for en scene.

Også i filmens præ-produktion var Phoenix opførsel noget aparte. Det fortalte Todd Phillips for nyligt i en roundtable snak med en række andre instruktører hos The Los Angeles Times. Her kunne han berette, at Phoenix til at starte med overhovedet ikke var interesseret at medvirke:

»Det var en kamp bare at få ham med om bord, fordi han oprindeligt havde det sådan: ‘Ugh, tegneseriefilm’. Bare tanken om det var noget, han ikke var interesseret i at prøve kræfter med. Selv da jeg forklarede ham, at det ikke rigtigt var det vi lavede, og at vi virkelig prøvede at gøre andre ting, så var der modstand«, fortalte Phillips.

Men Phoenix kunne alligevel ikke holde sig væk. Ikke nok med, at han brugte meget tid på at diskutere projektet med Phillips, så dukkede skuespilleren til sidst spontant op til kostumeprøve uden officielt at have sagt ja til rollen:

»Jo mere jeg lærte ham at kende, jo mere hang jeg ud med ham, og vi brugte meget tid på at tale om, hvordan filmen kunne se ud og føles, og så en dag dukkede han mirakuløst op. Han sagde aldrig direkte ’ja’. Han dukkede bare op til kostumeprøve en dag. Det var et utroligt partnerskab«.

Og et partnerskab, der i den grad bar frugt. ’Joker’ er netop blevet nomineret til tre Golden Globes for bedste film, bedste instruktør og bedste mandlige hovedrolle. Filmen spås endvidere også en række Oscar-nomineringer ved næste års uddeling.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af