Leverer ’Star Wars: The Rise of Skywalker’ på J.J. Abrams’ LGBTQ-løfte?

Leverer ’Star Wars: The Rise of Skywalker’ på J.J. Abrams’ LGBTQ-løfte?
'Star Wars The Rise of Skywalker'.

Følgende indeholder milde spoilers for ’Star Wars: The Rise of Skywalker’.

’Star Wars’-feberen raser, og hvis du er en af de mange fans, der stormer i biografen for at se det angiveligt sidste kapitel i Skywalker-sagaen, så kommer du samtidig til at være vidne til det første kys mellem to af samme køn i den populære filmserie.

’Star Wars: The Rise of Skywalker’ indeholder nemlig en fejringsscene til sidst, hvor to unavngivne kvindelige medlemmer af The Resistance kysser hinanden. Der er altså ikke tale om to prominente figurer, men det kan alligevel ses som et lillebitte skridt i retning af en bredere repræsentation af minoriteter i større blockbusterfilm.

Det sker, efter instruktør J.J. Abrams før premieren lovede, at der ville være LGBT-repræsentation i den nye film: »Når det kommer til LGBTQ-fællesskabet, så var det vigtigt for mig, at folk, der ser filmen, føler sig repræsenteret«, sagde han for nylig til Variety.

I samme interview blev det også slået fast, at vi ikke skulle regne med at John Boyega og Oscar Isaacs karakterer Finn og Poe Dameron ville ende i romantisk forening, selvom mange fans havde håbet på netop dette. Også til skuespillernes egen ærgrelse, hvor især Oscar Isaac havde ønsket, at de fandt sammen:

»Personligt så havde jeg håbet og ønsket, at det (forholdet, red.) var blevet kørt lidt længere ud end i de andre film, men det er ikke noget, jeg er herre over. Det virkede ellers som den naturlige udvikling, men desværre lever vi i en tid, hvor folk er for bange, tror jeg. (…) Men hvis de skulle være kærester, ville det have været sjovt«.

Kyssescenen i den nye ’Star Wars’-film er ifølge The Hollywood Reporter  – ikke overraskende – blevet klippet ud af filmen i mellemøstlige regioner, mens filmen utroligt nok vises i sin fulde længde i Kina. Et land, som ellers ikke plejer at være særlig tolerant over for homoseksualitet.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af