Mikkel Boe Følsgaard gnistrer som transkønnet kvinde i første trailer til ‘En helt almindelig familie’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Opdateret 10.28.

Mikkel Boe Følsgaard stråler i den første trailer til ‘En helt almindelig familie’, der er en af næste års mest imødesete danske film. Han spiller familiefaren og ægtemanden Thomas, der pludselig meddeler sine omgivelser, at han i fremtiden vil leve som kvinde og gå under navnet Agnete.

Det kommer selvfølgelig som lidt af et chok, ikke mindst for hans datter Emma (spillet af Kaya Toft Loholt fra ‘The Rain’) der må kæmpe for at holde fast i det forhold, de havde sammen, og samtidig acceptere, at alting vil være forandret for altid.

Ud fra traileren at dømme ligner det en særdeles slagkraftig rolle til Boe Følsgaard, der senest har været aktuel i netop ‘The Rain’, men også har vist sit store skuespiltalent i blandt andet ‘Den bedste mand’, ‘Arvingerne’,  ‘De standhaftige’ og gennembruddet ‘En kongelig affære’, der sikrede ham en Bodil- og en Robert-statuette. Andre film med ciskønnede i roller som transkønnede har tidligere mødt kritik, blandt andet i forbindelse med Scarlett Johansson-filmen ‘Rub & Tug’, som skuespilleren endte med at forlade.

‘En helt almindelig familie’ er inspireret af instruktør Malou Reymanns egen barndom, hvor hendes far også sprang ud som transkønnet og byttede den traditionelle tilværelse som ægtemand og familiefar ud med et liv som kvinde.

Reymann, der er uddannet fra filmskolen i London og har baggrund som skuespiller, har også skrevet filmens manuskript i samarbejde med Maren Louise Käehne (‘Dronningen’) og Rune Schjøtt (‘Voksne mennesker’). På rollelisten finder man desuden Neel Rønholt (‘Efter Brylluppet’), Jessica Dinnage (‘Den skyldige’) og Rigmor Ranthe.

‘En helt almindelig familie’ får dansk premiere 20. februar og er inden da udtaget til hovedkonkurrencen på den prestigefyldte Rotterdam Film Festival.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af