Musical-fadæsen ‘Cats’ står til at tabe op mod 100 millioner dollars

Musical-fadæsen ‘Cats’ står til at tabe op mod 100 millioner dollars
'Cats'.

Det er ikke nogen hemmelighed, at ‘Cats’ er kommet ualmindeligt dårligt fra start. Først fik filmens trailere de bange anelser frem og siden har anmelderne sablet filmen ned både internationalt og herhjemme, hvor vi her på sitet kvitterede med bundkarakter.

Og publikum har heller ikke taget godt imod den stjernespækkede CGI-filmatisering af Andrew Lloyd Webers titulære musical. Filmen åbnede i de lukrative juledage, men har kun solgt billetter for 6.5 millioner dollars i USA, mens sølle 1511 har indløst billet herhjemme. Det betyder, at den svinedyre film med et budget på omkring 95 millioner dollars eksklusiv marketingomkostninger, kan risikere at tabe op mod 100 millioner dollars.

Deadline skriver, at filmen kan nøjes med at miste 71 millioner dollars, hvis altså den sælger billetter globalt for mindst 100 millioner dollars, hvilket lige nu virker usandsynligt. Det er baseret på, at filmen har kostet op mod 226 millioner dollars, hvis man medregner produktionsbudgettet (ca. 95 millioner dollars), marketingsbudgettet (ca. 115 millioner dollars) og home entertainment-omkostninger.

Universal Studios forsøgte ellers at rede sig ud af kattepinen ved at udsende en ny biografversion med »forbedrede visuelle effekter«, men lige meget hjalp det. Studiet har ydermere opgivet at lave kampagne for filmen i den kommende prissæson.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af