Ruth Wilson forlod ‘The Affair’ på grund af nøgenhed og et giftigt arbejdsmiljø

Ruth Wilson forlod ‘The Affair’ på grund af nøgenhed og et giftigt arbejdsmiljø
Ruth Wilson med Dominic West i 'The Affair'.

Da skuespiller Ruth Wilson sidste år forlod ’The Affair’ i seriens fjerde sæson, var der langt flere spørgsmål end svar. Skuespilleren, der spillede en af seriens to hovedkarakterer over for Dominic West og ovenikøbet vandt en Emmy for rollen, forlod serien efter eget ønske. Men præcis hvorfor måtte Wilson ikke udtale sig om og dirigerede dengang sagen videre til seriens showrunner Sarah Treem.

The Hollywood Reporter kaster nu baseret på anonyme og navngivne kilder mere lys over Wilsons exit.

Kilderne fortæller, at afgangen skyldes uenigheder omkring nøgenscener og et generelt giftigt arbejdsmiljø. Wilson var efter sigende utilfreds med, hvor ofte hun skulle optræde nøgen, også i scener hvor det ikke tjente noget reelt formål. Sarah Treem var skyld i den dårlige kultur, fortæller en kilde The Hollywood Reporter:

»Der var et kulturproblem på seriens set fra begyndelsen og en tonedøvhed fra Sarah Treem, når det kom til at forstå den position, hun satte skuespillerne i. Igen og igen så jeg Sarah Treem prøve at smigre skuespillerne til at smide tøjet, selv hvis de var ukomfortable, eller de ikke var bundet til det af deres kontrakt«.

»Alle venter på dig« og komplimenter som »du ser smuk ud« var ifølge kildernes beretninger ting, Treem kunne finde på at sige for at overtale sine skuespillere, når de prøvede at sige fra.

»Det er ting, man skulle tro kom ud af munden på en mand fra 1950’erne. Miljøet var meget giftigt«, fortæller samme kilde til The Hollywood Reporter.

Selv benægter Sarah Treem over for The Hollywood Reporter, at hun skulle have ageret upassende:

»Jeg ville aldrig sige den slags ting til en skuespiller. Sådan er jeg ikke. Jeg er ikke en manipulerende person, og jeg har altid været feminist«.

Hun fortsætter:

»Grunden til at jeg lavede ’The Affair’ var for at belyse, hvordan den kvindelige oplevelse af at bevæge sig gennem verden er så anderledes fra den mandlige (…). Ideen om, at jeg nogensinde ville fordre et usikkert miljø eller chikanere en kvinde på en af mine serier, er fuldstændig latterlig og mangler hold i virkeligheden«.

Som Treem udlægger det, gjorde hun »alt, jeg kunne komme i tanke om for at gøre [Wilson] tilpas med scenerne«.

Lena Dunham og hendes faste samarbejdspartner Jenni Konner endte desuden med at spille en rolle i Wilsons exit, da de handlede efter et grænseoverskridende sammenstød med seriens instruktør, Jeffrey Reiner, på en restaurant i Montauk. Reiner roste Dunhams store villighed til at optræde nøgen og viste efterfølgende nøgenbilleder fra settet på ’The Affair’, som han havde liggende på sin telefon ifølge Konners beretning i deres nu hedengangne feministiske nyhedsbrev ‘Lenny Letter’. Reiner forlod ’The Affair’ efter seriens tredje sæson.

Ruth Wilson er stadig ude af stand til at give sit indblik i sagen, da hun er bundet af en kontrakt, der fratager hende retten til at udtale sig.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af