Clarice fra ‘Silence of the Lambs’ får sin egen serie – men hvad med Mads Mikkelsens ‘Hannibal’

Clarice fra ‘Silence of the Lambs’ får sin egen serie – men hvad med Mads Mikkelsens ‘Hannibal’
Jodie Foster i 'Silence of the Lambs' fra 1991.

USA’s mest berømte (fiktive) kvindelige FBI-agent træder ud af alle tiders mest kulinarisk inklinerede seriemorder Hannibal Lecters lange skygger for at blive stjerne i sin egen spinoff-serie for CBS.

Clarice Starling (spillet af Jodie Foster i gyserklassikeren ‘Silence of the Lambs’ og Julianne Moore i filmfortsættelsen ‘Hannibal’) skal jagte nye, sadistiske kriminelle i ‘Clarice’, en serie hensat til 1993 hvis handling samler tråden op umiddelbart lige efter Hannibal-sagens afslutning.

Det skriver Variety, der citerer fra en pressemeddelelse fra seriens skabere Alex Kurtzman (‘Star Trek: Discovery’) og Jenny Lumet (‘Rachel Getting Married’). Duoens tidligere filmsamarbejde ‘The Mummy’ med Tom Cruise floppede fælt ved billetlugerne i 2017, men ikke desto mindre er de fulde af store forhåbninger til ‘Clarice’:

»Efter mere end 20 års stilhed er vi stolte af at kunne give en af USA’s største helte, Clarice Starling, en stemme. Clarices mod og kompleksitet har altid ledet vejen, også selvom hendes privatliv har henligget i mørke. Vi har brug for hendes historie i dag; hendes kampe, hendes styrke og hendes sejre. Hendes tid er nu og altid«, erklærer Kurtzman og Lumet.

Sidst vi besøgte ‘Lambs’-forfatteren Thomas Harris’ Hannibal-univers var i CBS-serien af samme navn med Mads Mikkelsen i hovedrollen som gourmet-kannibalen.

Stærkt anmelderroste ‘Hannibal’ fra serieskaber Bryan Fuller (‘American Gods’) blev lagt ned efter tre sæsoner – til både anmeldere og fans’ uddelte forargelse – men Fuller har endnu ikke opgivet håbet om en fjerde sæson, der efter planen skulle have introduceret netop Clarice Starling.

Dén idé bliver dog formentlig ikke til noget nu, hvor Clarice får sin egen serie, for Fuller og hans team har nemlig aldrig sikret sig rettighederne til karakteren. Men det betyder ingenlunde, at ‘Hannibal’ sæson 4 ikke vil se dagens lys sans Clarice, ifølge Fuller på Twitter:

Får vi to Hannibal-inspirerede serier fra CBS i nærmeste fremtid? Vi holder øje med udviklingen.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af