Den intense trailer til ‘Krudttønden’ om dansk terrorangreb er landet – med Nikolaj Coster-Waldau og nye navne

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

I februar 2015 dræbte Omar el-Hussein to mennesker ved henholdsvis kulturstedet Krudttønden og Den Jødiske Synagoge i København. Og nu, her fem år efter, får vi filmen, der behandler det åbne sår.

En af dansk films mest respekterede instruktører, Ole Christian Madsen (‘Flammen & Citronen’, ‘Superclasico’), står bag projektet, der netop har fået sin første trailer, hvor vi får en fornemmelse af fortællingens fire hovedpersoner: Offeret ved Krudttønden Finn Nørgaard (Lars Brygmann), offeret ved synagogenDan Uzan (Adam Buschard), gerningsmanden Omar El-Hussein (Albert Arthur Amiryan) og den betjent fra Politiets Indsatsstyrke (Nikolaj Coster-Waldau), der skød ham. Også Jakob Oftebro og Sonja Richter er på rollelisten.

Traileren varsler en intens thriller, der stiller spørgsmål ved – som det lyder til sidst – om »vi kan bevare det, der gør os til mennesker«.

Ole Christian Madsen har tidligere udtalt om filmen, og om hvorvidt man bør behandle tragedien i kunsten allerede nu:

»Vi lever i en accelererende tid, og informationsmængden og den konstante og globale nyhedsstrøm påvirker vores oplevelse af tid. Tre år er lang tid i dag, fordi der er blevet lagt så mange lag af betydning og fortolkning oven på begivenhederne allerede. Tiden er moden til filmen, og begivenhederne bliver hele tiden bearbejdet længere ind i vores forståelse af verden«.

‘Krudttønden’ får premiere 5. marts.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af