Nu kommer 21 Studio Ghibli-film til Netflix – herunder Miyazakis mesterværker

Nu kommer 21 Studio Ghibli-film til Netflix – herunder Miyazakis mesterværker
Den mystiske Totoro fisker med Satsuki og lillesøster Mei i 'Min Nabo Totoro' fra 1988.

Der er godt nyt for fans af de japanske animationsmestre hos Studio Ghibli. Fra 1. februar kommer en stor del af deres elskede tegnefilm nemlig på Netflix, der drypper hele 21 af studiets film ud på tjenesten frem mod april.

Nedenfor kan du se planen for udgivelserne, der også kommer med dansk tale, og vi kan nu se frem til at kunne se film som ’Spirited Away’ (’Chihiro og heksene’) og ’Min nabo Totoro’, som ellers har været svære at opdrive på en dansk streamingtjeneste.

Siden det japanske animationsstudies oprettelse i 1985 har Ghibli taget den internationale animationsscene med storm. Anført af instruktør Hayao Miyazaki og hans animations-læremester Isao Takahata er Ghiblis film kendt for deres nuancerede historier og originale håndtering af alt fra folkesagn til børns opfattelse af voksne.

Studiet er kendt for ikke at tillade censur for at sikre, at deres film kommer ud med det budskab de er tiltænkt. Før Netflix skaffede sig rettighederne til deres fulde katalog (alle andre steder end i USA), har blandt andet Disney og Miramax stået bag distributionen af animationsfilmene.

Op til ’Prinsesse Mononoke’s udgivelse i USA sendte Hayao Miyazakis producer Toshio Suzuki for eksempel Miramax’ daværende leder Harvey Weinstein et katana-sværd med en indgraveret besked om »ingen beskæringer« for at sikre, at Weinsteins berygtede lyst til at klippe i materiale ikke gik ud over Mononoke.

Netflix har da også lovet, at Ghiblis materiale er i gode hænder hos dem. De udtaler i en pressemeddelelse, at de ser frem til muligheden for at udbrede Ghiblis film til så mange som muligt med undertekster på 28 forskellige sprog som supplement til den originale dialog og 19 oversættelser.


1. februar
Castle in the Sky (1986), My Neighbor Totoro (1988), Kiki’s Delivery Service (1989), Only Yesterday (1991), Porco Rosso (1992), Ocean Waves (1993), Tales from Earthsea (2006)

1. marts
Nausicaä of the Valley of the Wind (1984), Princess Mononoke (1997), My Neighbors the Yamadas (1999), Spirited Away (2001), The Cat Returns (2002), Arrietty (2010), The Tale of The Princess Kaguya (2013)

1. april
Pom Poko (1994), Whisper of the Heart (1995), Howl’s Moving Castle (2004), Ponyo on the Cliff by the Sea (2008), From Up on Poppy Hill (2011), The Wind Rises (2013), When Marnie Was There (2014)

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af