Quentin Tarantino om sin snarlige pension: »Man skal være ung for at instruere film«

Quentin Tarantino om sin snarlige pension: »Man skal være ung for at instruere film«
Quentin Tarantino og Daniella Pick til premieren på 'Once Upon a Time In Hollywood'. (Foto: Karwai Tang / Getty Images)

Trods ramaskrig fra Quentin Tarantino-fans holder instruktøren fast i sin plan: Han stopper instruktørkarrieren efter 10 film. I et nyt video-interview med Rolling Stones forklarer han, hvorfor det er vigtigt for ham at forlade instruktørstolen:

»Jeg siger primært, at jeg stopper, så folk kan sige, at de godt kan lide mig og beder mig om at blive!«, joker Tarantino for så at fortsætte i en mere seriøs tone:

»Jeg synes, det føles mærkeligt, og lidt kedsommeligt i længden, at tale om mit pensionsforløb, før jeg overhovedet er holdt op med at være i branchen! Men jeg har nogle konkrete tanker omkring det at stoppe. Jeg synes for eksempel, at man skal være ung for at instruere film. Industrien og filmverdenen ændrer sig, og jeg føler, at jeg er blandt de folk, som tilhører den gamle skole, selvom jeg stadigvæk er forholdsvis ung«, siger den 56-årige instruktør.

På den personlige front er der sket en del omvæltninger for Tarantino, der i 2018 blev gift med skuespillerinden Daniella Pick, som han nu venter sit første barn med.

Den nyligt Oscar-nominerede filmfanatiker nummer ét lader til at tage den kommende rolle som far i stiv arm:

»Lige dét (at blive far, red.) har ikke ændret mig endnu. Men giv det et par måneder til, så skal det nok have betydning!«, siger han smilende. »Jeg kan godt lide at tænke på det hele som en personlig tredje akt, hvor jeg kan begynde at udforske skriveriet mere. Hvilket passer godt sammen med rollen som ny far og ny ægtemand, så kan jeg være mere hjemme«.

Tarantino har tidligere fortalt, at han vil ernære sig som forfatter til romaner og teaterstykker, når han er færdig bag kameraet. Men først skal han instruere alle episoder af den kommende ‘Once Upon A Time In Hollywood’-spinoff serie  ‘Bounty Law’.

Om hans sidste filmprojekt som instruktør er der ikke megen ny information at hente fra instruktøren: »Jeg er ærligt talt virkelig glad for, at jeg ikke aner hvad den 10. og sidste film bliver til«.

Det vides ikke præcis, hvornår Tarantino og Picks barn har termin, men datoen kan meget vel komme i karambolage med parrets planer om at deltage i Oscar-uddelingen 9. februar.

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af