Alle på settet græd efter første homoseksuelle kys i en Marvel-film, fortæller skuespiller

Alle på settet græd efter første homoseksuelle kys i en Marvel-film, fortæller skuespiller
Brian Tyree Henry spiller alienen Phastos i Marvel Studios' 'The Eternals'. (Foto: Roy Rochlin/Getty Images)

Det har længe været rygtet, at den kommende ’The Eternals’ ville være den første Marvel-film med et homoseksuelt element. Og nu fortæller en af filmens skuespillere, Haaz Sleiman, i et interview med queersitet Logo mere om, hvad der er i vente

’The Eternals’ er baseret på tegneserien af samme navn og handler om en gruppe oldgamle aliens, skabt for millioner af år siden af de såkaldte Celestials. The Eternals har som resultat af Celestials’ eksperimenter fået superkræfter, men ligner derudover helt almindelige mennesker.

Sleiman er den ene halvdel af Marvels første homoseksuelle par, og han bekræfter, at vi får studiets første kys mellem to karakterer af samme køn. I filmen er hans karakter gift med superhelten Phatos, spillet af Brian Tyree Henry fra ‘Atlanta’. De to har et barn sammen og er, bortset fra superkræfterne og deres overjordiske identitet, en helt almindelig familie.

I interviewet med Logo fortæller Sleiman, at kysset mellem de to vakte stærke følelser på settet.

»Det var et meget smukt og bevægende kys,« fortæller Sleiman. »Alle på settet græd. For mig personligt var det så enormt vigtigt at vise, hvor varm og smuk en queer-familie kan være«, siger han.

»Henry er sådan en fantastisk skuespiller, og han tilføjede så meget skønhed til rollen. Han havde nærmest et barnligt udtryk over sig, og det tror jeg er vigtigt, for verdenen kan nogle gange have brug for at blive mindet om, at alle folk fra queer-fællesskabet også har været børn engang. Det kan folk glemme, for queers afbildes jo ofte som seksuelle og rebelske folk«.

Med ‘The Eternals’ lader Marvel Studios til endelig at have taget et stort skridt i den rigtige retning for at udvide deres superhelteunivers i en mere mangfoldig retning. Tidligere er fans dog blevet skuffede, når studiet – med Disney tungt åndende i nakken – har trukket i land igen.

Senest fik Marvel kritik for at love fans MCU’s første åbne homoseksuelle mand i ’Avengers: Endgame’, hvilket i realiteten var en 60 sekunders cameo fra den ene instruktør, Joe Russo.

‘The Eternals’ får dansk premiere 5. november.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af