CPH:DOX annoncerer årets program – med omtalt Russell Simmons-dokumentar og danske perler

CPH:DOX annoncerer årets program – med omtalt Russell Simmons-dokumentar og danske perler
I 'The Painter and the Thief' knytter en kunstmaler et særligt bånd med tyven, der stjal to af hendes malerier.

Snart er København igen proppet med dokumentarisk herlighed!

CPH:DOX er en af verdens førende af sin slags, og fra 18. marts åbner dokumentarfestivalen igen dørene med det, de i en pressemeddelelse kalder deres »hidtil mest ambitiøse program«.

Festivalen har linet 200 film op, og programmet ser stærkt ud på både den danske og internationale front.

I en hjemlig kontekst lanceres selve programmet 28. februar med de to første afsnit af den stortanlagte kommende DR-truecrime-serie ‘Scandinavien Star’, mens selve festivalen inkluderer Eva Maria Rødbros ‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ om en ung mor i USA’s underklasse, Sine Skibsholts kræftdrama ‘Lever, Elsker Savner’, Kenneth Sorentos Grønlandsfilm ‘Kampen om Grønland’, Mira Jargils flygtningefortælling ‘Reunited’, Laurits Flensted-Jensens dansefilm ‘Show Dancer’ og norske Erlend E. Mos personlige og underholdende klimafilm ‘Rejsen til Utopia’.

På den internationale front vil vi ublu starte med at nævne de to film, som Soundvenue er involveret i: Den roste film om Metoo-anklagerne mod hiphop-mogulen Russell Simmons, On the Record’, som har skabt internationale overskrifter siden verdenspremieren på Sundance-festivalen (vi inviterer til film og q&a med instruktørerne Amy Ziering og Kirby Dick 21. marts kl. 15.00 i Empire Bio). Og ‘American Rapstar’ om hele Soundcloud-rapbølgen, som Soundvenues hiphop-podcast, Standard, vil præsentere ved et ganske særligt event fredag den 20. marts med K-phax på programmet.

Der er dog naturligvis også andre internationale film at se frem til. Man kan for eksempel fremhæve roste Sundance-titler som den rystende LGBTQ-film ‘Welcome to Chechnya’, den overraskende kunstthriller ‘The Painter and the Thief’, ‘The Dissident’ om mordet på Jamal Khashoggi og ‘The Social Dilemma’ om afhoppere fra Facebook og Google.

Også Jóhann Jóhanssons posthume debutfilm ‘Last and First Men’ kommer til Danmark, det samme gør ‘Now’ om Greta Thunberg’ og nye film fra mestre som Lauren Greenfield (‘The Kingmaker’) og Ai Weiwei (‘Vivos’). I øvrigt er 52 procent af filmene i konkurrenceprogrammet instrueret af kvinder.

Som vi allerede kunne fortælle forleden, besøger myten og manden Werner Herzog festivalen til et særligt arrangement – og events er der i det hele taget et overflødighedshorn af, for CPH:DOX-festivalen er ikke mindst kendt for alt det, der bygges uden om filmene, fra paneldebater til koncerter.

CPH:DOX 2020 løber 18.-29. marts.

Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af