Se den smukke teaser til den afdøde komponistmester Jóhann Jóhannssons debut som instruktør, ’Last and First Men’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Ved dette års Berlinale får Jóhann Jóhannssons hjertebarn ’Last and First Men’ verdenspremiere i den by, hvor komponisten havde base de sidste år af sit liv.

Islandske Jóhannsson døde i februar 2018 i en alder af blot 48 år. Hans karriere som filmkomponist var præget af et nært forhold til instruktør Denis Villeneuve, som Jóhannsson producerede musik til på filmene ’Arrival’, ’Prisoners’ og ’Sicario’, som Jóhannsson blev Oscar-nomineret for i 2016, året efter islændingen modtog sin første Oscar for musikken til ’The Theory of Everything’.

Jóhannsson var gennem 20 år mentor for og ven med ’Chernobyl’-komponist Hildur Guðnádottir, der sidste uge vandt en Oscar for sin musik til ’Joker’.

’Last and First Men’ er Jóhannssons første og altså eneste spillefilm i instruktørstolen. Jóhannsson udtalte før sin død, at sci-fi-filmen forsøger at udviske grænsen mellem fakta og fiktion gennem en sort-hvid montage at virkelige steder med mørke fortider, tilføjet en fiktiv fortælling.

I teasertraileren høres Tilda Swinton i rollen som en alvidende fortæller, der beretter om en fremtidig civilisations kamp for overlevelse i en smuldrende verden. Trailerens slet skjulte Kubrick-reference skyder spændingerne helt i vejret for komponistens sidste filmiske bidrag, som lader til at være et sanseligt dyk ned i gudeskønne billeder og intenst lyddesign, selvfølgelig med musik af Jóhannsson selv.

Jóhannsson nåede ikke at afslutte ’Last and First Men’, men et hold af komponistens venner og tidligere arbejdspartnere har efter hans død overtaget projektet, der blandt andet er blevet mixet færdigt af danske lyddesigner Peter Albrechtsen og er klippet af Mark Bukdahl (‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’).

(Foto: Sturla Brandth Grøvlen/Wolf Consultants)
Sponsoreret indhold

Gå ikke glip af