’Prinsesser fra blokken’-instruktør klar med ‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ – se traileren

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Danske dokumentarfilm har ofte gjort sig bemærket i det store udland ved deltagelse i prominente festivaler, fra Joshua Oppenheimer ’The Act of Killing’ til Feras Fayaads aktuelle ’The Cave’.

Nu er den danske dokumentarist Eva Marie Rødbro klar til at gøre sig internationalt bemærket, når hendes ‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ (se traileren herover) får verdenspremiere på den anerkendte dokumentarfilmfestival IDFA, International Documentary Film Festival Amsterdam, hvor den ligeledes er udtaget til deres ’First Appearance’-konkurrence.

I ‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ møder vi den unge Betty, som bor i det vestlige USA sammen med 11 andre mennesker – heriblandt sine to børn. Dokumentaren fortæller historien om en gruppe sammenbagte mennesker på kanten af samfundet og under fattigdomsgrænsen og deres hårde kamp mod sig selv og omverdenen.

Eva Marie Rødbros har tidligere stået bag den roste DR3-serie ’Prinsesser fra blokken’, hvor hun med en fintfølende menneskelighed og respekt portrætterede en række unge kvinder fra vestegnen. Filmen, der er hendes første dokumentar i spillefilmlængde, kan altså siges at berøre nogle af de samme tematikker.

‘I Love You I Miss You I Hope I See You Before I Die’ bliver vist herhjemme til foråret.

Læs også: De 20 bedste dokumentarfilm i 2010’erne

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af