Se den hjerteskærende trailer til årets bedste danske Oscar-bud – krigsdokumentaren ‘The Cave’

Her skulle der være en video, men du kan ikke se denDen er ikke tilgængelig, da den kan indeholde cookies, som du har fravalgt i dine indstillinger.

Mens det først 24. september afgøres, om ‘Dronningen’, ‘Før frosten’ eller den aktuelle ‘Ser du månen, Daniel’ skal være Danmarks Oscar-kandidat i feltet Bedste Internationale Film, ligger vores bedste Oscar-bud muligvis i en helt anden kategori.

Forrige år var den syriskfødte Feras Fayyad Oscar-nomineret for sin ‘Last Men in Aleppo’, der var et uhyre stærkt indblik i den frivillige hjælpeorganisation De Hvide Hjelmes livsfarlige arbejde i et krigshærget Syrien. Filmen var danskproduceret, og det samme gælder Fayyads nye film, ‘The Cave’, der allerede bliver omtalt som en stærk Oscar-favorit. Og når man ser traileren, forstår man godt hvorfor.

Det ligner endnu en modig og dybt bevægende reportage fra et Syrien, som medierne ellers har svær adgang til normalt. Filmen følger en ung kvindelig læge, der driver et skjult underjordisk felthospital, hvor hun og hendes kolleger kæmper dag og nat for at yde assistance til den hårdt krigsramte befolkning.

‘The Cave’ ligner en om muligt endnu mere medrivende og hjerteskærende film end den fremragende ‘Last Men in Aleppo’. Den får verdenspremiere på Toronto-festivalen her i september, mens den danske premiere endnu ikke ligger fast.

Danmark har i en årrække gjort sig godt bemærket i Oscar-feltet for danske dokumentar, også med Joshua Oppenheimers ‘The Act of Killing’ og ‘The Look of Silence’, der begge var nomineret.

Læs også: De 25 bedste dokumentarfilm på Netflix lige nu

Sponsoreret indhold
Features

Gå ikke glip af